Liverpool

Suárez Dalglish-nek akar megfelelni, Carroll már otthon érzi magát

  • DA

Bár Andy Carrol nemrég még elkeseredetten nyilatkozott a klubváltásról, ostorozva a csak a pénzre ugró Newcastle vezetőit, most már új klubja mellett tette le hűségesküjét. Társa, Luis Suárez az egekig magasztalta új főnökét, Kenny Dalglisht, aki mindkettejükkel hosszú évekre tervez, és nem sokallja az értük kifizetett milliókat.

Suárez, Dalglish és Carroll első közös sajtótájékoztatójukon

A mester, Kenny Dalglish is bízik új tanítványaiban:
"Mindketten fiatalok és tehetségesek. Nem néhány hétre, hanem évekre előre tervezünk velük. Tegnap este Luis néhány perce alatt megmutatta, mit várhatunk tőle. Andy a lehető legjobb játékos, aki csak a 9-es mezben léphet pályára. Newcastle-ben már megmutatta, hogy fiatal kora ellenére elbírja a terhet. Vannak, akik sokallják az értük kifizetett összeget, de ők igazolni fogják a bizalmunkat, ebben biztos vagyok."

A klubrekordot jelentő igazolást szerda este, a Stoke City elleni mérkőzésen mutatták be a szurkolóknak az Anfield Roadon, csütörtök reggel pedig sajtótájékoztatón a médiának, Suárezzel együtt.

"Fantasztikus fogadtatásban volt részem - kezdte a Fernando Torres 9-es mezét megöröklő Carroll. - De már hétfőn is, amikor megérkeztem Liverpoolba, vagy 100 szurkoló várt rám, hihetetlen volt. Úgy érzem, itt igazi otthonra találtam. Még csak három napja vagyok a városban, de mindennel tökéletesen elégedett vagyok. Nagyszerűek a körülmények, az edzőpálya és a hangulat is.

"Természetesen most az a célunk, hogy minden meccset megnyerjünk, és minél előrébb végezzünk a bajnokságban. Mindenki bízik a sikerben."

Újságírói kérdésre, hogy milyen érzés a legdrágább liverpooli játékosként Fernando Torres örökébe lépni, a következőket válaszolta a 21 éves tehetség:

"Igen, nagyon sokat fizetett értem a klub, de biztos vagyok benne, hogy megszolgálom az árat. Azért jöttem, hogy gólokat lőjek, és segítsem a csapatot a jó szereplésben. Torres egy vitán felül egy óriási futballista, de én a saját feladatomra akarok koncentrálni. A Newcastle mindig is életem része lesz, de most már a Liverpool játékosa vagyok. Többé nem akarok azzal fogalkozni, hogy mi történt ott, csak a családom körében. Nagyon várom már a bemutatkozást, szerencsére jó ütemben halad a felépülésem, remélem pár hét múlva újra játszhatok."

"(Suárez) pályára lépett, és megmutatta mit tud. Élmény volt figyelni a játékát" - mondta leendő ékpárjáról, a szerda este góllal debütáló Luis Suárezről Carroll.

A másik új, 22.8 millió fontért szerződtetett támadó, Luis Suárez gólja mellett főleg annak örült, hogy az Anfield Roadon, a Liverpool híres szurkolótábora előtt tudott gólt szerezni debütálásán.

"Álomszép volt a bemutatkozásom. Alig néhány perce álltam be, és máris betaláltam a Kop előtt" - mondta a sajtótájékoztatón az uruguayi.

"Remélem, itt is tudok majd annyi gólt lőni, mint az Ajaxban (Hollandiában 110 találkozón 81-szer volt eredményes a csatár - a szerk.), de a legfontosabb, hogy a csapat segítségére legyek, mert nem az egyének, hanem az egység számít".

Suárez első első liverpooli interjújában sem fukarkodott a jelzőkkel új csapatát és főnökét, Kanny Dalglish-t illetően.

"Dalglish az a személy, akivel elég néhány percet beszélned, hogy máris óriási tiszteletet ébresszen benned, és felnézz rá - nyilatkozta az Ajaxból érkezett játékos az LFC Weekly-nek, a klub hetilapjának. - Spanyolul szólított meg, amikor először találkoztunk, ez nagyon jólesett. Temészetesen tisztában voltam vele, hogy ő egy élő legenda Liverpoolban, most a saját szememmel is megtapasztaltam, hogy miért. Ha valaki befolyással volt arra, hogy aláírjak ide, akkor az ő volt. Nem akarok neki csalódást okozni."

"Tudatában vagyok, milyen sokat áldozott rám a klub, és ezért nyomás lesz rajtam, de ez nem zavar. Minden alkalommal, ahogy pályára lépek, a kényszer eltűnik, és a játék öröme marad meg. A legfontosabb, hogy önmagad légy"- zárta életvezetési tanáccsal mondandóját a 24 éves támadó.