Brazil foci

Ronaldinho győzelemmel mutatkozott be a Flamengóban

  • MTI

Jól sikerült Ronaldinho bemutatkozása a riói Flamengo labdarúgócsapatában, amely szerda este 1-0-ra legyőzte a Nova Igacu csapatát.

Ronaldinho_örül - Foró: AFP

A 37 ezer férőhelyes Enganhao Stadionban több mint 40 ezren zsúfolódtak össze, hogy lássák a világ legjobbjának korábban kétszer is megválasztott brazil támadó debütálását.

A szurkolók januári átigazolása óta kitörő lelkesedéssel várták a világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes csatárt, s ezúttal is külön meglepetéssel készültek: az aréna lelátóján az "Isten hozott R10" óriásfeliratot rakták ki mozaikdarabokból a sztárfutballista tiszteletére.
A mérkőzésen Ronaldinho jól játszott, csapatának ugyanakkor nagyon nehéz dolga volt, s csak a 86. percben sikerült megszereznie a győztes találatot.

"Hosszú ideje nem játszottam, ezért időre van szükségem, hogy felvegyem a ritmust, s összhangba kerüljek új társaimmal - nyilatkozta a találkozót követően Ronaldinho. - Köszönettel tartozom a csapat tagjainak, illetve a csodálatos szurkolóknak a nagyszerű fogadtatásért. Azt hiszem, ez életem egyik legszebb napja."

Ronaldinho január 11-én, egy évtizednyi európai légióskodás után szerződött haza, az AC Milantól Brazília egyik legnépszerűbb csapatához.

A 30 éves támadót már Rio de Janeiróba érkezésekor is 20 ezres tömeg fogadta a repülőtéren január közepén, a szerdai összecsapásra pedig kevesebb mint 48 óra alatt elkapkodták az összes belépőt.