Férfi kosárlabda

Lemondott a kaposvári edző, mégis marad

A Kaposvári KK ügyvezetője nem szerette volna, hogy a hétvégén történtek hatása miatt hozzon olyan döntést Fekete Ádám, amelyet később megbánhat.

A Pécstől elszenvedett 104-103-as vereség után lemondott Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője. Mostanra azonban kiderült, mégis marad a klubnál.

"A vasárnapi bejelentés után átbeszéltük az elmúlt időszak történéseit Fekete Ádámmal - mondta a klub ügyvezetője, Monok Tibor a kapos.hu-nak. – Nem szerettem volna, hogy a hétvégén történtek hatása miatt hozzon olyan döntést, amelyet később megbánt volna. Az egyeztetések után, illetve amiatt, hogy a csapat továbbra is teljes mellszélességgel kiállt mellette, végül Fekete Ádám megváltoztatta korábbi döntését, és a bajnokság végéig továbbra is vezetőedző marad. Igaz, hogy felcsillant a legjobb nyolc közé kerülés lehetősége, ám tudni kell, hogy összességében ez nem volt reális elvárás a csapattal szemben. Annak ellenére, hogy már csak matematikai esély van a felsőházi rájátszásra, a következő mérkőzéseken is becsülettel helyt kell állni."

Maga az érintett is megszólalt és elmondta: családi élete rovására megy az edzősködése a csapatnál.

"Nem titok, hogy évek óta igen nehéz körülmények között dolgozunk – jegyezte meg Fekete Ádám. - A problémák azonban most már olyan szinten jelentkeznek, ami mindennapi stresszt és ingerlékenységet okoz. Ez a tanári munkámra, a csapat melletti szakmai munkára és persze a családi életem rovására is megy. Ezen mindenképp változtatni szeretnék. Soós Gábor csapatkapitánnyal és a családdal is egyeztettem, és végül úgy határoztam, hogy a bajnokság végéig még maradok."