Atlétika

Bob Marley szelleme is ott lesz a londoni olimpián

  • VNA

Usain Bolt jóvoltából a legendás reggae zenész, Bob Marley szelleme is ott lesz a jövő évi londoni olimpián.

Cadella Marley, Bob Marley lánya
Bob Marley és Usain Bolt. Jamaica két legismertebb és legsikeresebb export cikke az utóbbi ötven évben. Bár előbbi már nem él, szelleme mégis ott lesz utóbbival a 2012-es londoni olimpián. A napokban jelentették be ugyanis, hogy a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter jövőre a reggae óriás lánya, Cedella Marley által tervezett ruhában versenyez majd.

Bob és Rita Marley elsőszülött lánya énekes, zeneszerző és divattervező is egyben, a szigetország művészeti életének egyik ismert alakja. A nemes feladatra a jamaicai atlétikai válogatott főszponzora, a Puma cég kérte fel őt, így Cedella tervezheti majd meg a válogatott által a versenyeken, valamint az eredményhirdetésnél viselt egyenruhákat. „Nem tudnék jobb embert elképzelni erre a feladatara, mint Cedella. A Puma cég jól döntött, hiszen egy legendás jamaicai személyiség kerül be ezáltal a csapatba, amely inspiráló lesz mindannyiunk számára" - mondta Bolt a hírt kommentálva.

A tervező is örömmel vállalta el a feladatot, aki elmondta, hogy a ’70-es, ’80-as évek jamaicai zenéje és kulturális öröksége is ábrázolásra kerül majd az általa kreált kollekcióban. „Össze akarom hozni Jamaica korábbi és mostani szellemiségét. Olyan lesz ez, mintha Grace Jones találkozna Bob Marleyval az atlétikai pályán.” A csapat szerelésében persze lesznek egyedi vonások is, különösen Usain Bolt esetében, aki természetesen nem a mindenki által viselt mezben fog megjelenni a brit fővárosban. „Számára valami különlegeset, egyedit tartogatunk, amelyet csak ő fog viselni” - utalt a kollekció egyik leendő különleges darabjára Cedella Marley. Ami az édesapát, Bob Marley-t illeti, őt sem felejti el a lánya, hiszen ezzel a hírrel kíván neki boldog születésnapot. A reggae-király 1981 májusában hunyt el, és vasárnap ünnepelhetné 66. születésnapját.