Úszás

Thorpe hivatalosan is visszatér

  • VNA
megosztom

Ausztrál hírforrások szerint szerdán hivatalosan is bejelenti visszatérést az ötszörös olimpiai bajnok úszó, Ian Thorpe.

Ian Thopre, az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok úszója.

Arról már korábban is érkeztek hírek a déli féltekéről, hogy a visszatérést fontolgatja az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok úszója, Ian Thorpe. A pályafutását 2006 novemberében a motiváció hiánya miatt befejező, még most is csupán 28 éves úszó ugyanis ismét a medencében edz, és nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a 2012-es londoni olimpián újra versenyezni fog. Thorpe elmondta, hogy most már teljesen felépült abból a két évvel ezelőtt Kínában, a pekingi olimpia ideje alatt elszenvedett autóbalesetből, amelynek következtében komolyabb vállfájdalmai voltak. Thorpe menedzsere, David Flaskas néhány hete az egyik Sydneyben megjelenő újságnak elismerte, hogy pártfogoltja valóban edzésbe állt, de a tényleges visszatérésről szóló döntést nyilván nem egyetlen nap leforgása alatt fogja meghozni.

Thorpe egyelőre nem tett hivatalos bejelentést a visszatérésről, amit amúgy is csak azt követően tehetne meg, ha kilenc hónapra előre hivatalosan jelzi a nemzetközi szövetség felé ezen szándékát. Az ausztrál úszó ebben az esetben kerülne ugyanis csak be a hivatalos dopping-regiszterbe (ezt a Szepesi-ügy óta sajnos már mi is tudjuk), amely alapján felkészülése során bármikor újra ellenőrizhetővé válhatna. Thorpe-nak május végéig elméletileg még van ideje a hivatalos bejelentésre, hiszen ezen esetben még elegendő ideje lenne a WADA előírásainak teljesítéséhez, valamint a jövő márciusban sorra kerülő olimpiai válogatón történő részvételhez is. A hírek szerint Thorpe visszatérési kedvét az is fokozhatja, hogy jó barátja, Geoff Huegill a közelmúltban sikeresen, a Nemzetközösségi Játékokon szerzett aranyéremmel tért vissza az uszodák világába. Bennfentes információk szerint Thorpe néhány közeli barátjával már közölte, hogy szerdán Sydneyben a nyilvánosság elé áll és bejelenti, hogy megcélozza a londoni olimpián történő részvételt.

megosztom