Juventus

Tárgyalnak Del Piero szerződéséről

A Juventus és Alessandro del Piero képviselői tárgyalóasztalhoz ültek, hogy megállapodjanak a klub ikonjának szerződéshosszabbításáról. A 36 éves csatár 1993 óta szolgálja a Zebrákat, kontraktusa júniusban jár le.

Alessandro del Piero

Az Il Corriere dello Sport szerint ugyanakkor nehézkesen haladnak a tárgyalások, egyelőre nem közelednek egymáshoz a felek álláspontjai. Del Piero ragaszkodik évi 3 millió eurós fizetéséhez, míg a klub a játszott mérkőzések számához szeretné igazítani a szerződés részleteit és Del Piero fizetését.

A világbajnok támadó - joggal - vonakodik aláírni az "amennyit jászol, annyi pénzt kapsz" elven alapuló megállapodást, és érdemeit tekintve is méltánytalan lenne, ha a Juventus nem adná meg a kellő tiszteletet története egyik legnagyobb játékosának. Del Piero 19 évesen csatlakozott a Zebrákhoz, és a másodosztályba való száműzetés idején sem hagyta magára szeretett csapatát, a Serie B-ben is gólkirályi címet szerzett. A Juventus számos rekordját tartja, így a legtöbb fellépés és legtöbb szerzett gól tekintetében is ő a csúcstartó.