Szerdai előzetes

Debütál Suárez, a Milan sarkában a Napoli

  • DA

Szerdán folytatódnak a hétközi fordulók Olaszországban és Angliában. A Serie A-ban a Napoli győzelmével két pontra olvadna az éllovas Milan előnye, a Juventus új igazolásaitól (is) várja a feltámadást a Palermo ellen. A Liverpoolban debütálhat Luis Suárez, Fernando Torres - egyik - örököseként. A Spanyol Király Kupában az elődöntők visszavágói következnek. A Barcelona továbbjutása nem forog veszélyben, a Real Madrid egygólos előny birtokában fogadja a Bérnabeuben a Sevillát, már csak egy lépés választja el a csapatokat a kupadöntős El Clásicótól.

Premier League, 25. forduló

Birmingham-Manchester City 20.45
Blackpool-West Ham United 21.00
Bolton-Wolverhampton Wanderers 21.00
Blackburn-Tottenham Hotspur 21.00
Fulham-Newcastle United 21.00
Liverpool-Stoke City 21.00

A Manchester United kedd este szenzációs játékkal múlta felül az Aston Villát, míg az Arsenal és a Chelsea kissé megizzadva nyert, a bajnoki aranyat csak mérföldekkel többet mutatva lehet elvenni a Vörös Ördögöktől. A szerdán pályára lévő bajnokaspiránsok közül a Manchester City a Birmingham otthonába látogat, a St. Andrews Stadionban pedig pórul járt már a Chelsea (1-0), a Tottenham (1-1) és a Manchester United is (1-1), Roberto Mancini együttesének sem lesz sétagalopp a találkozó, a hétvégén ráadásul az FA-kupában is csak 1-1-re futotta méregdrága legényeinek a harmadosztályú Notts County ellen...A kékmezeseknél Adam Johnson bokasérülés miatt hosszú időre kidőlt, Balotelli (térd) úgyszintén, elöl a Tévez-Dzeko duó rohamozhat. A hazai csapatban James McFadden térdsérülés miatt hiányzik, a Rubiny Kazanból érkezett új csatár, Obafemi Martins valószínűleg még nem lép pályára, a helyi rivális Aston Villától igazolt Curtis Davies viszont kezdő lehet.

A Tottenham a FA-kupában ugyancsak megégett, 4-0-ra intézte el a Fulham, és a Premier League-ben is megtorpant a Spurs lendülete, két döntetlen és egy vereség az utolsó három forduló mérlege. Az átigazolási fronton sem tudtak beerősíteni a londoniak, a csatár után ácsingózó Harry Redknappet mindenhol kikosarazták. A Blackburn ellen Gareth Bale hátát fájlalja, Kaboul, Huddlestone, Ledley King már régóta betegszabadságon van, Michael Dawson eltiltott. Luka Modric vakbélműtéten esett át, körülbelül 2 hétig harcképtelen a horvát középpályás. Jonathan Woodgate viszont az Ewood parkban 14 hónap után újra pályára léphet tétmérkőzésen.

Torres nélkül, de Suárezzel és Carrollal megerősödve a Liverpool A 7. Liverpool a Stoke Cityt fogadja. Az új igazolások közül Luis Suárez várhatóan debütál, Andy Carroll bemutatkozására még várni kell, a csatár combizomhúzódása még nem jött rendbe. Carragher válla sem tökéletes, hiányzik, a másik oldalon Ryan Shawcross eltiltott, Danny Higginbotham térdínproblémái miatt maradt ki a keretből. A Vörösök sorozatban harmadik sikerükre hajtanak, a PL-ben ilyen még nem volt a szezonban, a többi szériát is tekintve négy győzelem a csúcs, három bajnoki és egy Európa Liga-diadallal.

Bogdán Ádám csapata, a Bolton a Wolverhamptonnal mérkőzik, Gera Zoltán a Fulhammel Newcastle-be utazik.


Kedden játszották:

Arsenal–Everton 2–1 (0-1)
Gólszerző: Arsavin (70.), Koscielny (76.), ill. Saha (24.)
Sunderland–Chelsea 2–4 (2-2)

Gólszerző: Bardsley (4.), Richardson (26.), ill. Lampard (15. – 11-esből), S. Kalou (23.), Terry (60.), Anelka (90.)
Manchester United-Aston Villa 3-1 (2-0)

Gólszerző: Rooney (1., 45.), Vidics (64.) ill. Bent (59.)
West Bromwich-Wigan Athletic 2-2 (1-2)

Gólszerző: Odemwingie (5.), Fortune (79.) ill. N'Zogbia (20.), Watson (43.)

Serie A, 23. forduló

Cavani és a Napoli megállíthatatlanEgyre közelebb kerülnek a riválisok a Milanhoz, a az éllovas kedden este ikszelt a Lazióval, a Napoli Chievo elleni győzelme esetén két pontra olvadna Massimiliano Allegri csapatának előnye. A nápolyiaknál Lavezzi eltiltott, a friss igazolás Guiseppe Mascara még nem lép pályára, Grava, Vitale és Yebda sérült, de a bombaformában lévő Cavani-Hamsík párossal a vendégek a három pont esélyesei.

A Roma Vass Ádám együtteséhez, a Bresciához látogat. A magyar középpályás bokahúzódás miatt valószínűleg most sem léphet pályára. A fővárosiak elmúlt hat meccsükből ötöt nyertek, a Sampdora ellen botlottak a 19. fordulóban. Pizarro, Brighi és Adriano hiányzik, elöl a Totti, Vucsinisc, Borriello hármas kezdhet.

Roma-Brescia 20.45
Sampdoria-Cagliari 20.45
Cesena-Catania 20.45
Fiorentina–Genoa 20.45
Palermo-Juventus 20.45 TV: Digi Sport
Parma-Lecce 20.45
Udinese-Bologna 20.45
Chievo-Napoli 20.45

A lassan középcsapattá süllyedő, 7. Juventus a 8. Palermóval mérkőzik, a Zebrák elmúlt öt Serie A-meccsükből csak egyet nyertek. A hazai pályáján öt bajnoki forduló óta veretlen Palermóban Carrozzieri és Munoz eltiltott, Hernandez, Pinilla és Gojan sérült. A Juvéban hosszú a sérültek listája: Rinaudo, De Ceglie, Quagliarella, Toni, Traore, Pepe, Motta és Iaquinta, de az új szerzemények, Alessandro Matri és Andrea Barzagli minden bizonnyal debütálnak.


Kedden játszották: AC Milan-Lazio 0-0

Spanyol Király Kupa, elődöntő, visszavágó

2010-2011, Barcelona-Almería: 13-0 Almería-Barcelona 20.00 TV: Sport Klub
13-0 a párharc mérlege ebben a szezonban, természetesen a katalánok javára, akik bajnokin nyolcat, az eldöntő első felvonásán ötöt szórtak Esteban, illetve Diego Alves kapujába - lehet, hogy a harmadszor már a harmadik számú kapust kellene kipróbálni? Bár az Almería hazai pályán megtréfálta a nagy rivális Real Madridot - 1-1 a La Liga 19. fordulójában -, és a Barcával is kibabrált a negyeddöntő visszavágóján a Real Betis - 3-1 a Betis otthonában - a gránátvörös-kékek továbbjutása nem forog vzzsélyben. Guardiola keretében nincs változás, még a kisebb sérüléssel bajlódó Jeffrén Suárez, Puyol és Iniesta is helyet kapott benne. A piros-fehéreknél debütálhat a januárban érkezett Feghouli, Pallerano felépült, de Juanma Ortiz hiányzik.

Real Madrid-Sevilla 22.00 TV: Sport Klub
1-0-ás előnnyel, de felemás szájízzel várja a visszavágót a Real Madrid: a bajnokságban vasárnap este 1-0-ra kikaptak Pamplonában az Osasunától, és a csapat háza táján sincs minden rendben, héfőn edzésen összeverekedett Fernando Gago és Pedro León, Pérez elnök pedig állítólag ultimátumot adott Mourinhónak: bajnoki vagy BL-győzelem kell májusban, különben fel is út, le is út...A kupadöntő kivívásával egy időre fellélegezhetne a királyi gárda, bár ott minden bizonnyal a Barcelona lesz ellenfele áprilisban. A Sevilla elleni keretből a már említett incidens miatt kimaradt Gago és León, Marcelo felgyógyult az influenzából, Pepe, Dudek és Higuaín továbbra is hiányzik. A frissen igazolt Ivan Rakitics és Gary Medel bemutatkozhat a Sevillában, míg Tiberio Guarente, Ivica Dragutinovic és Arouna Kone betegszabadságon van.