Női kosárlabda

Tartozása miatt nem igazolhat a Pécs

  • MTI
megosztom

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) rendezetlen tartozásokra hivatkozva eltiltotta a Pécs 2010 női bajnokcsapatát az új játékosok igazolásától.

A magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának keddi tájékoztatása szerint a FIBA főtitkára hivatalos levélben értesítette a baranyai klubot, továbbá az európai szövetséget (FIBA Europe), az MKOSZ-t és az ügyben érdekelt játékos - a brazil Graziane de Jesus Coelho - ügynökét, Paolo Roncit, hogy mivel a Pécs továbbra sem tett rendezte volt légiósával szemben fennálló - már lejárt - tartozását, a FIBA eltiltotta az egyesületet az új játékosok igazolásától.

A tavaly december 22-én kelt figyelmeztető levelében a FIBA 2011. január 19-ét jelölte meg utolsó fizetési határidőnek, ám a tartozás továbbra is fennáll.
A FIBA továbbá fenntartja azt a jogát, hogy további szankciókat szabjon ki a magyar klubra, amennyiben az a továbbiakban sem rendezi a tartozását.

Rózsa Gábor, a mecsekaljai klub ügyvezetője jelenleg a spanyolországi Salamancában tartózkodik a csapat Euroliga-nyolcaddöntőjén, és annyit jelzett az MTI-nek, hogy hazatérve amint elolvasta a levelet, reagál annak tartalmára.

megosztom