Válogatott

Tüzet kell oltani, erre Tököli a legjobb - Egervári

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor elszörnyedve látta a TV-ben, ahogy Szalai Ádám megsérült a Mainz meccsén.

Egervári Sándor Svédországban - Fotó: AFP

Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában tért ki Szalai Ádám súlyos sérülésére.

"Szomorú hétvégét hagytunk a hátunk mögött. A televízióban néztem a Mainz mérkőzését, és elszörnyedve láttam, ahogy Szalai Ádám megsérült. Azonnal tudtam, hogy nagy a baj. Természetesen beszéltünk egymással, és abban maradtunk, hogy a szerdai műtét után ismét felhív. A szakadt szalagot biztosan meg kell operálni, de csak akkor dől el, hogy lesz-e szükség további műtétekre, az orvosok ugyanis még nem tudták megmondani, megsérült-e a belső szalag és a porc is. Nagyon szorítok Ádámért, a kiesése nagy veszteség a számunkra."

A sérült játékost Tököli Attila fogja pótolni a keretben, a kapitány azt is elmondta, hogy miért éppen a kecskeméti támadóra esett a választása.

"A veszteséget azonban muszáj pótolnunk, és azonnal át kellett gondolnom, kit hívjak be a keretbe. Végül úgy döntöttem, Tököli Attila utazik velünk Dubaiba a február 9-i, Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésre, és rá számítok a hollandok elleni két Eb-selejtezőn is. Tudom, sokan felkapják a fejüket a név olvastán. Attila már harmincöt éves, azaz nem illik a jövő csapatának építéséről szőtt tervekbe, de nem is ez a szándékom. Most tüzet kell oltani, és szerintem erre mindent figyelembe véve ő a legjobb megoldás, ő az, akinek a játékstílusa a leginkább illik abba a játékba, amelyre mi a nyár óta törekszünk. Attila nem a jövő embere, de gyorsan beilleszthető a csapatba, a dolga pedig az, hogy az előttünk álló három mérkőzésen segítse a válogatottat minél eredményesebben szerepelni. Messzebb nem tekintek, mert bízom benne, hogy június elejére, amikor Luxemburgban és San Marinóban szerepelünk, Szalai Ádám már felgyógyul, és ismét közöttünk lehet. Már beszéltem a Kecskemét vezetőivel, a vezetőedzőjével és természetesen Tököli Attilával is, aki pénteken hazautazik csapata pulai edzőtáborából, és szombaton este már velünk lesz a válogatott találkozóján."

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

kapusok

Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (TSV 1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)

védők

Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United)

középpályások

Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Elek Ákos (Videoton FC), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Vadócz Krisztián (Osasuna)

csatárok

Rudolf Gergely (Bari), Tököli Attila (Kecskeméti TE-ERECO), Priskin Tamás (Ipswich Town)