Forma-1

Bemutató-dömping

  • Kele János
megosztom

Lassan fellebben a fátyol minden F1-es csapat titkáról – a következő két napban három kivételével minden istálló bemutatja idei évre szánt konstrukcióját. Ma a legendás Lotus színvilágát idéző Renault, a legendás Lotus nevét idéző, sárga-zöldben pompázó maláj Lotus, és a letisztult formavilágot előnyben részesítő Sauber volt az érdeklődés középpontjában.

Reggel hat órakor a Tony Fernandes csapatvezető fémjelezte Team Lotus fedte fel először a nagy titkot: akik előzetesen feliratkoztak a csapat honlapján, már kora hajnalban megkapták a pdf fájlt, amiben az új autó ismertetőjét, és néhány képet találtak. Más kérdés, hogy a képeken mindössze grafikákat láthattunk… Azonban már ezekből is kitűnt, hogy az idei Lotus sokkal innovatívabb formavilágot hozott, mint a tavalyi, kissé kockás, szögletes konstrukció – ami valljuk meg, meredeken elütött a rivális csapatok megoldásaitól. Az orr nincs annyira megemelve, mint a Ferrari esetében megfigyelhettük (sőt, a Mercedesről előkerülő első fotók is ilyen megoldást jósolnak), a kasztni azonban meglepően igényes kialakítású. A fejlesztés vezetői kivétel nélkül azt hangoztatták, hogy a szabályok adta kereteket feszegették a tervezés során, és olyan eredeti megoldásokat alkalmaztak bizonyos területeken, melyek valószínűleg unikumként hatnak majd.

Nem meglepő hát, hogy nagy terveket szövögetnek Malajziában: az idény elején már komoly riválisává akarnak válni a tavaly még csak messziről kísért Toro Rossónak, majd szép fokozatosan befognák a Force Indiát, a Saubert, sőt, a szezon végére a Williamsszel és a Lotusszá vedlett Renault-val kívánnak vetélkedni. Ambiciózus, nemde?

Én nagyívű jóslatokba nem bocsátkoznék, hiszen egy-két jól sikerült kép láttán még nem érdemes, de egyvalamit megjegyeznék: mind formailag, mind aerodinamikailag meglepően érett konstrukciónak tűnik a TL11-es, és bármilyen tempót is mutasson majd a teszteken, a csapat már minden dicséretet megérdemel.

A Renault 2011-es csapata

A zöldben pompázó, névbitorló(?) Lotus legnagyobb ellenfele a legendás színösszeállításra szavazó Renault lehet – természetesen nem feltétlenül a pályán, sokkal inkább a Chapman-féle Lotusért rajongó szurkolók szívének meghódításáért folyó versenyben. A pályán ugyanis valószínűleg nem sokat fognak találkozni: a Renault ugyanis nem csak szép, hanem meglehetősen sokat ígérő konstrukció is lett. Forradalmi megoldásokkal ugyan itt sem találkozunk, ám az a néhány változtatás, amit ejtettek a tavalyi várakozáson felül szereplő autón, mindenképpen garancia lehet a sikerre. A fedélzeti kamera alatt például háromrészes légbeömlővel próbálkoznak a franciák, ami nagyszerű húzás lehet, ha sikerül minél több levegőt a mozgatható szárnyakra irányítani. A hátsó szárnyak egyébként is szinte teljesen másak, mint a többi csapatnál – az innovatív megoldások pedig gyakorta okoznak vaskos meglepetéseket, elég csak a 2009-es szezonra és a Brawn híres-hírhedt duplafedeles diffúzorára gondolni. Egy szó, mint száz: nem lepődnék meg, ha egy ennyire erősnek tűnő konstrukcióval a pályán is szép sikereket aratna a Kubica, Petrov és immáron Senna nevével is fémjelzett fekete-arany brigád.

Peter Sauber és versenyzői Kamui Kobayashi és Sergio Perez

A Sauber esetében már korántsem vagyok ennyire derűlátó: a svájciak konstrukciója ugyanis nem látszik többnek egy szépen összeollózott autónál. Az orra kísértetiesen hasonlít a Ferrarinál látott megoldásra, a rendkívül üres hátsó rész szintén a maranellóiak F150-esét idézi – az autón pedig semmiféle egyedi extra nem figyelhető meg. Az ördög persze a részletekben bújik meg, és könnyen előfordulhat, hogy azokat még nem fedte fel teljesen a Hinwillben készülő istálló, ám meglepve tapasztalnánk, ha egy ennyire konzervatív konstrukcióval sikerülne nekik a nagy áttörés. Kobajasi neve azonban garancia a látványos versenyzésre, Perezzel együtt pedig végre szponzori logók is érkeztek a tavaly feltűnően csupasz versenygépre - ez pedig az idény közbeni fejlesztések intenzivitásán és sikerességén lendíthet. Összességében azonban meglepődnénk, ha a japán kamikaze éppen egy ilyen kissé jellegtelen konstrukcióban szerezné meg első futamsikerét.

Holnap hatalmas dömping várható, elkezdődnek a tesztek, kifutnak a pályára a nemrégiben bemutatott versenygépek, s talán az is kiderül, sebesség tekintetében ki áll a legjobban. Előtte persze még érdeklődve várjuk a Mercedes GP, a Red Bull, a Toro Rosso és a Williams legújabb konstrukcióját.

megosztom