Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság

A Debrecen hazai pályán nyerte a sorozat fináléját

A harmadik hely az NB II-es Gyirmóté lett

A Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság debreceni döntőjében a hazaiak mellett a Gyirmót, a Vasas, a Győr, a Diósgyőr és a Haladás léphetett pályára. A Loki egy-egy góllal jobb volt mindkét csoportellenfelénél, mögötte a Gyirmót jutott tovább az elődöntőbe. A másik hármasból körbeverés után a Diósgyőr bizonyult a legjobbnak, ők a Vasast "vitték magukkal" a lagjobb négy közé. Ott a DVSC simán verte az angyalföldieket, a másik ágon pedig büntetők döntöttek a Gyirmót és a DVTK között utóbbi javára. A bronzmeccsen Laki nagyszerű játékával nyert a Gyirmót, a döntőben pedig csapatként volt jobb a DVSC a Diósgyőrnél.

Németh Norbert, a Vasas (k), valamint Tóth Péter (b) és Simon András (j), a Szombathely játékosai küzdenek a labdáért a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének B csoportjában játszott Vasas - Szombathelyi Haladás találkozón, a debreceni Főnix Csarnokban.
A csoport:

DVSC-TEVA-Gyirmót FC 2–1
gólszerző: Kabát (14., 18.), ill. Polyák (13.)

Győri ETO FC-Gyirmót FC 3–6
gólszerző: Serfőző (7.), Varga T. (22.), Nyitrai (24.), ill. Kozmér (4., büntető), Tóth B. (6.), Kiss Zs. (9.), Laki (11., 23.), Polyák (12.)

DVSC-TEVA–Győri ETO FC 3–2
gólszerző: Szakály P. (13.), Bódi (19., 20.), ill Molnár T. (18.), Nyitrai (24., büntető)

B csoport:

DVTK-Vasas 6–4
gólszerző: Gal (1., 19.), Abdouraman (5., 16.), Lippai (10.), Gohér (12.), ill. Arszics (4., 9.), Ferenczi (12.), Beliczky (14.)

Vasas-Szombathelyi Haladás 3–1
gólszerző: Mundi (2.), Ferenczi (12.), Lázok (16.), ill. Schimmer (19.)

DVTK-Szombathelyi Haladás 3–5
gólszerző: Lippai (9.), Bacsa (14.), Vadász (20.), ill. Kenesei (2., 9., 11.), Oross (7.), Korolovszky (12.)

Elődöntő:

DVSC-TEVA-Vasas 3–0
gólszerző: Mijadinoszki (4.), Kabát (17.), Dombi (22.)

A hazai pályán játszó Loki egy palánkról Mijadinoszkira pattintott labdával szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Kabát Péter lőtte meg a harmadik gólját a tornán, Czvitkovics palánk mellől érkező visszapassza után lőtt rövid oldalra az eldőlő kapus mellett. Végül a győzelmet Dombi Tibor szemfülessége tette teljessé. A szélső az ácsorgó Vasas-védők között csapott le egy szabad labdára, és a kapuba lőtt.

Gyirmót-DVTK 3-3, büntetők után 2-3
gólszerző: Laki (2.), Szabó Cs. (16.), Baumgartner (24.) ill. Gal (5.), Menougong (11.), Faggyas (12.)

Kezdésként Laki perdített a Diósgyőr kapujába, majd Gal egyenlített. Menougong közeli, majd Faggyas bal oldalról szerzett góljával a szünetben 3-1-re vezetett a DVTK, mégis visszajött a meccsbe a Gyirmót. Előbb Szabó Csaba, majd az utolsó percben az a Baumgartner egyenlített, aki nem sokkal korábban kihagyott egy büntetőt. Következhetett tehát a büntetőpárbaj, ahol Baumgartner megint hibázott, a diósgyőriek viszont mind pontosak voltak, így ők kerültek a döntőbe.

Bronzmérkőzés:

Vasas-Gyirmót 3-5

A harmadik helyért játszott találkozó hőse a későbbi gólkirály, Laki volt. Ő kezdte a gólgyártást egy szép lefordulás után. Erre Németh válaszolt távolról, de Laki erőszakossának köszönhetően visszavette a vezetést a Gyirmót. A csatár két védőn tört át, majd a kimozduló Végh mellett is elpasszolta a labdát.Tóth találatával már 3-1-re vezetett a másodosztályú együttes, de Ferenczi révén szépített, majd Lázoknak köszönhetően egyenlített a Vasas. Igaz, a csatárnak majdnem sikerült elrontania egy tiszta ziccert, de csak bepattant róla valahogy a labda. Laki azonban ismét villant, egy palánkról kapott passzt tett be, végül Boros felszabadító rúgása hullott az angyalföldiek kapujába, akik az utolsó percre lehozták Véghet a mezőnybeli létszámfölény érdekében. A húzás nem jött be, a Gyirmót lett a harmadik.

Döntő:

DVSC-DVTK 4-2
gólszerző: Kabát (4.), Balajti (11.), Czvitkovics (14.), Bódi (22.), ill. Gohér (8.), Vadász (19.)

Kabát Péter tett a finálé kezdetén azért, hogy később őt válasszák a torna legjobbjának: Varga József passzából szerzett vezetést. Gohér távolról egyenlített, majd emberelőnybe kerültek a hazaiak, és Balajti szép csellel ment el a kapus mellett, és szerezte meg a vezetést. Czivtkovics lapos lövésével kétgólosra növelte az előnyt, majd Vadász újabb szépítése után Bódi lőtt a kapuba úgy, hogy a labda a kapufáról a hálóőr hátára, onnan pedig bepattant.

A Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság 2011-es kiírását tehát a döntő házigazdája, a nagypályás bajnoki címvédő Debrecen nyerte, akik a jelek szerint jól állnak a tavaszi szezonra való felkészülésükkel.

Különdíjasok:
legjobb kapus: Tajti Norbert (DVTK)
legjobb játékos: Kabát Péter (DVSC-TEVA)
gólkirály: Laki Balázs (Gyirmót) 6 gól