Serie A

Lippi, Spalletti és Cannavaro a jövő Juventusában

Nyáron komoly változások várhatók a Juventus háza táján, visszatérhet a korábbi sikeredző Marcello Lippi és egykori játékosa, Fabio Cannavaro, az új edző pedig Luciano Spalletti lehet.

Marcello Lippi figyel - Fotó: AFP

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli nagy változásokat tervez a klub életében. Ennek pedig az lehet az oka, hogy sem a csapat edzőjével, sem a játékosok teljesítményével nincs megelégedve ebben a szezonban. Az olasz sajtó már felvázolta, milyen változtatások jöhetnek szóba a torinói egyesületnél.

A legnagyobb esély arra van, hogy Agnelli a csapat korábbi trénerét, Marcello Lippit csábítja vissza a klubhoz. Az elképzelés az lenne, hogy a korábbi szövetségi kapitány vezérigazgatóként dolgozna az eddigi sportigazgatóval, Giuseppe Marottával karöltve. A 61 éves szakember állítólag harmadszor is szívesen visszatérne szeretett egyesületéhez.

Amennyiben ez megvalósulna, az Agnelli-Lippi-Marotta trió nem szívesen látná a kispadon a mostani edzőt, Luigi Del Nerit. Már a lehetséges utódjára is fény derült, ő pedig nem lenne más, mint a Zenit vezetőedzője, Luciano Spalletti, aki szoros viszonyt ápol Lippivel. Visszatérhetne a klubhoz a Juventus korábbi világbajnok középhátvédje, Fabio Cannavaro is, akinek júniusban lejár a szerződése Dubaiban. Ő Lippi „jobb keze” lehetne a vezetésben, mivel remek barátságban van a tapasztalt szakemberrel.

A játékoskeretben szintén komoly változásokat tervez Andrea Agnelli klubelnök. A Juventus tartópilléreit feltétlenül meg akarja tartani. Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, a kapitány Alessandro Del Piero, Fabio Grosso, Vincenzo Iaquinta, Alberto Aquilani, Fabio Quagliarella, Simone Pepe, Claudio Marchisio, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci és Luca Toni lehetnek az “érinthetetlenek”.

Hozzájuk csatlakozhatnának az új igazolások, Lippi és Spalletti lehetséges jelöltjei a következők lehetnek: a Rubin Kazany védője Salvatore Bocchetti, az AS Roma középpályása Daniele De Rossi, a Fiorentina támadója Alberto Gilardino, a Parma hátvédje Christian Zaccardo. Rajtuk kívül célkeresztben van még a Bayern München szélsője Franck Ribery és a liverpooli Fernando Torres is.

A harmadik lépés a játékoskerettel kapcsolatban az lenne, hogy a piacon még értékes, ám a Juventusban csődöt mondó játékosokat eladják a nyáron. Itt Amauriról, Zdenek Grygeráról, Jorge Martinezről, Felipe Melóról, és Mohammed Sissokóról van szó, míg Hasan Salihamidzsicsot elengednék.

A tervek tehát megvannak, és ha Andrea Agnellin múlik, meg is valósulnak.