Eredivisie

Dzsudzsákék alig bírtak az utolsóval - videó

Csak a 93. percben szerezte meg a győztes gólt a PSV

Közel állt ahhoz a holland élvonalat vezető PSV, hogy a bajnokság utolsó helyén álló Willem ellen pontokat veszítsen hazai pályán. A vendégek szerezték meg a vezetést, és bár már a második félidő elején egyenlítettek Dzsudzsák Balázsék, végül csak a hosszabbításban, kettős emberelőnyben tudták kiharcolni a győzelmet.

Hogy egy közhellyel éljünk, szinte felborult a pálya a PSV-Willem II mérkőzés első félidejében, annyira fölényben voltak a hazaiak. Mégis a vendégcsapat szerzett vezetést, amikor Biemans a 17. percben szépen fejelt a jobb felsőbe egy szabadrúgás után. (0-1)

Az első játékrészben nem tudott válaszolni a PSV, de a második elején Toivonen révén igen. Dzsudzsáktól érkezett a menetrendszerű tökéletes beadás, a csatár pedig szokásához híven magabiztosan vágta a labdát a hálóba. (1-1)

Az addig sem sokat mutató Willem még inkább a foggal-körömmel való védekezésre koncentrált, olyannyira, hogy Halilovic két gyors sárgával kiállíttatta magát a második játékrész közepén. Ez még mindig nem volt elég a Philips-gyáriaknak, de Lampi megtette azt a szívességet, hogy csúnyán felrúgta Dzsudzsák Balázst, így ő azonnali pirossal mehetett zuhanyozni.

A kettős emberelőny ellenére még mindig meddőnek tűnt a hazai fölény, az utolsó pillanatokban azonban sikerült kiharcolniuk a győzelmet. Zeefuikhöz jutott el a labda a tizenhatoson belül a 93. percben, ő pedig egy igazítás után kilőtte a kapu jobb oldalát. (2-1)

A kínkeserves győzelem persze ugyanúgy három pontot ér, mint a többi, így a PSV négypontos előnnyel áll az élen, igaz, a Twente még nem játszotta le az erre a hétre esedékes bajnokiját.

Tóth Balázs kezdett, és 58 percet játszott a Venlóban, amely súlyos vereséget szenvedett az Alkmaartól, és továbbra is az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Eredivisie, 21. forduló:

Vitesse-Roda 5-2
AZ Alkmaar-Venlo 6-1
PSV Eindhoven-Willem II 2-1