NBA

A Lakers otthon bukott a Kings ellen

A vasárnapi Los Angeles Lakers-Boston Celtics rangadó előtt mindkét csapat vereséggel hangolt a tavalyi nagydöntő megismétlésére.

Cousins, Fisher és Artest harcol - Fotó: AFP

Derek Fisher, Phil Jackson főedző jobb keze a találkozó előtt hiába hívta fel a figyelmét társainak, hogy ne a vasárnapi Boston elleni tavalyi döntő "visszavágójával" foglalkozzanak, a Lakers fejben nem volt ott a Sacramento ellen.

Az első negyedet három ponttal még a Los Angeles nyerte, de védekezésük már ekkor sem volt tökéletes. Aztán a két középső negyedben a Sacramento elhúzott az újonc DeMarcus Cousins vezérletével, és hiába hajráztak a hazaiak az utolsó játékrészben, fordítani már nem tudtak. Így hatalmas meglepetésre a Sacramento nyerni tudott Los Angelesben.

Kobe Bryant 38 pontot szerzett, viszont mögötte a csapattársak igencsak lemaradtak, hiszen a következő legtöbb pontot szerző játékos, Brown 21 ponttal kevesebbet dobott, mint Kobe. A 32 éves játékost arról faggatták, hogy a vereségben mennyire játszott szerepet a Boston elleni vasárnapi derbi.

Nem tudom, nem hiszem, hogy ez az ok. Talán egy kicsit közrejátszott ez is, de kétségeim vannak" - mondta a Lakers legnagyobb sztárja.

Természetesen a másik oldalon sokkal jobb volt a hangulat, Cousins, aki 27 ponttal a csapat legeredményesebb játékosa lett, önkívületi állapotba került a győzelmet követően.

Úgy érzem magam, mintha bajnokságot nyertünk volna" - nyilatkozta boldogan a 20 éves center.

"Hatalmas győzelem volt, az első sikerem Los Angelesben" - büszkélkedett Omri Casspi a vendégek izraeli légiósa.


Phil Jackson a hazaiak szakvezetője viszont közel sem volt ilyen boldog, elmondása szerint Bryant túl sokat vállalt magára az első félidőben, társai ettől megnyugodtak, és egész mérkőzés alatt Kobe-ra hagyatkoztak.

A vasárnapi Lakers-Boston elleni mérkőzése előtt mindenesetre mindkét csapat vereséget szenvedett aktuális ellenfelétől, hiszen a Celtics 88-71-re kapott ki Phoenixben.

Eredmények:


Los Angeles Lakers–Sacramento Kings 95–100
Indiana Pacers–New Jersey Nets 124–92
Philadelphia 76ers–Memphis Grizzlies 94–99
Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 110–116 – hosszabbítás után
Atlanta Hawks–New York Knicks 111–102
Cleveland Cavaliers–Denver Nuggets 103–117
Miami Heat–Detroit Pistons 88–87
Chicago Bulls–Orlando Magic 99–90
Oklahoma City Thunder–Washington Wizards 124–117 – kétszeri hosszabbítás után
Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 108–100
Golden State Warriors–Charlotte Bobcats 113–121 – hosszabbítás után
Phoenix Suns–Boston Celtics 88–71