Profi ökölvívás

Solis szerint Klicskónak sincs három ökle

Vitalij Klicsko nem emlékszik a Lennox Lewis elleni vereségre

A Vitalij Klicsko - Odlanier Solis WBC nehézsúlyú mérkőzés előtti sajtótájékoztatón igencsak puskaporos volt a hangulat, elsősorban a kubai promótere jóvoltából.

Klicsko és Solis a sajtótájékoztatón - Fotó: AFP

Megtartották a március 19-re kiírt Vitalij Klicsko - Odlanier Solis WBC nehézsúlyú mérkőzés sajtótájékoztatóját, ahol az ukrán óriás egyből egy kis feledékenységről tett tanúbizonyságot.

"Volt már rengeteg kemény ellenfelem, de soha nem bokszoltam még olimpiai aranyérmessel - nyilatkozta Klicsko, akinek az emlékezetéből a jelek szerint törlődött a Lennox Lewis elleni vereség. "Minden elismerésem az ellenfelemé, de az öv hozzám tartozik. Célom a kiütéses győzelem, megmutatom, miért én vagyok a világ legjobbja, megvédem a címemet.”

„Solis egy nagyon sikeres amatőr, de még nem került szembe igazi kemény ellenféllel” – jelentette ki Fritz Sdundek, Klicsko trénere.

A kubai bunyóst megkérdezték, mik az érzései élete legkeményebb összecsapása előtt, de Solisnak nem tetszett a kérdés, és kikelt magából.

"Miből gondolják, hogy ez lesz a legnehezebb meccsem? Mitől lesz valaki erősebb vagy jobb bokszoló? Mindenkinek akivel idáig bokszoltam, két keze és két lába volt. Akkor megérteném a kérdést, ha valaki olyannal bokszolnék, akinek három ökle van."

A török Ahmet Öner, Solis promótere viszont éles támadást intézett az ukrán fivérek irányába.

"Máskor a kihívó megköszöni a bajnoknak a lehetőséget. Sajnálom, de mi ilyet nem csinálunk. Klicskóék megtettek mindent, hogy elkerüljék ezt a mérkőzést. Megpróbáltak kitáncolni előle. Ezért nem köszönünk meg semmit. Keményen kellett dolgoznunk, hogy összehozzuk ezt a találkozót. Szeretnék viszont köszönetet mondani a WBC-nek, Jose Sulaimannak, és persze az RTL-nek, hogy éveken át életben tartották a Klicsko-mítoszt. Azon az áron is, hogy az elmúlt pár évben csak szörnyű unalmas lötyögéseket mutattak be, mindenféle névtelen ellenfelek ellen. Mi kárpótolni fogjuk a német bokszrajongókat Klicskóék minősíthetetlen teljesítményéért, amiket az elmúlt években nyújtottak. Ez az első alkalom, hogy egy első osztályú kubai nehézsúlyú profiként is a csúcsra tör” – mondta magabiztosan Öner.