Sportlövészet

Sidi megnyerte a müncheni légfegyveres versenyt

  • MTI
Címkék:
megosztom

Sidi Péter megnyerte a férfi puskások számát csütörtökön a világ legnagyobb nemzetközi légfegyveres versenyén, Münchenben.

A 2009-ben a világ legjobb férfi lövőjének, tavaly pedig a harmadik legjobbnak választott Sidi a 10 méteres viadalon a 60 lövéses alapversenyt 598 körrel zárta, a fináléban pedig 103,7 kört ért el, így 701,7 körös produkcióval szerzett aranyérmet.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki első napon a felnőtteknél még a női pisztolyosok álltak lőállásba, itt Babicz Sára - aki tavaly a müncheni junior világbajnokságon a sportpisztolyosok között ezüstérmet szerzett - a harmadik helyen végzett.

A rendkívül erős mezőnyben Babicz 387 kört lőtt - ez hárommal jobb, mint korábbi egyéni rekordja -, majd a döntőben 98 körrel végzett, így összességében 485 körrel zárta a viadalt. A tavalyi légfegyveres Európa-bajnokságon ezüstérmes Csonka Zsófia 382 körrel a 12. lett, míg Sike Renáta (372 kör) a 60. helyen zárt.

Pénteken a női puskások és a férfi pisztolyosok következnek. A szombati zárónapon aztán a felnőttek minden számban újra megméretik magukat.

Sidi a tavaly nyári világbajnokságon éppen Münchenben remekelt. Akkor megnyerte a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számát, ezüstérmes lett légpuskában, s negyedik a kisöbű sportpuska fekvő számban.

megosztom