NB I

Malinauskas távozhat Debrecenből

Mindaugas Malinauskas menedzsere szerint magyar csapat szinte biztosan nem tudja megfizetni a kapust, ezért elsősorban külföldi klub jöhet szóba.

Malinauskas a Debrecen kapujában - Fotó: Pilise Gábor 2010Nyáron nagy reményekkel érkezett Debrecenbe Mindaugas Malinauskas. A litván válogatott kapust az FTC elől szerezte meg a DVSC csapata az utolsó pillanatokban az eltiltott Vukasin Poleksics pótlására. A hálóőr öt Európa Liga-csoportmérkőzésen, két EL-selejtezőn, két BL-selejtezőn és 14 NB I-es találkozón lépett pályára a DVSC színeiben. Teljesítményével azonban közel sem lehettek elégedettek Debrecenben, több kínos potyagólja mellett legtöbbször rendkívül bizonytalannak tűnt. A játékosra ezek után nem csoda, hogy nem tartanak igényt a bajnoki címvédőnél.

"Nem titok, hogy amennyiben találunk szakmailag és anyagilag is megfelelő megoldást, akkor Malinauskas távozhat" - mondta a labdarúgó menedzsere, Kiss József a dehir.hu-nak. "Dolgozom az ügyön, de mivel magyar csapat szinte biztosan nem tudja megfizetni, ezért elsősorban külföldi klub jöhet szóba. Január 31-én lejár a nemzetközi átigazolási időszak, így egyre kevesebb az esély, de jelen pillanatban is tárgyalunk az ügyében."

Az új hálóőrt már korábban megtalálta a DVSC-TEVA csapata, ugyanis nemrég három éves szerződést kötöttek a szerb Nenad Novakoviccsal.

Malinauskas potyagólja miatt kapott ki Debrecen a Metaliszt elleni, idegenbeli meccsen.