NHL

Fölényes győzelmével őrzi az első helyet a Flyers

A Pittsburgh csak nehézkesen gyűrte le az Islanderst

A ligaelső Philadelphia Flyers magabiztosan győzte le a Montréal Canadienst az NHL keddi játéknapján. A Pittsburgh Penguins az utolsó előtti helyen álló New York Islanderst fogadta, de csak nehezen tudták legyűrni jóval esélytelenebb ellenfelüket. A Florida Panthers meglepetésgyőzelmet aratott a New York Rangers vendégeként.

Rendkívül sűrű az NHL élmezőnye, a Philadelphia apró lépéselőnyre tett szert a Montréal elleni győzelmével. A meccs hőse a hátvéd, Chris Pronger volt, aki négy gólpasszt osztott ki a társaknak. A Flyers két emberelőnynek köszönhetően szerzett vezetést, majd a második harmad 23. másodpercében már 3-0 volt az állás. Innentől kezdve nem volt esélye a Canadiensnek, kétszer szépítettek, de a Philadelphia mindkétszer visszaállította a háromgólos különbséget.

Philadelphia-Montréal NHL mérkőzés

A Pittsburghből továbbra is hiányzik Crosby és Malkin is, ez meg is látszik a támadójátékukon. A liga utolsó előtti helyén álló New York Islanders ellen csak egyetlen gólt tudtak ütni, azt is az utolsó harmadban. Szerencséjükre a vendégek sem voltak termékenyek, Fleury kapott gól nélkül hozta le a meccset.

A Florida Panthers meglepetésgyőzelmet aratott a másik New York-i csapat, a Rangers otthonában. Az első harmadban megszerezték a vezetést, és hiába egyenlítettek a hazaiak a második elején, egy gyors duplával má 3-1 volt a Panthersnek. A Parkőrök összekapták magukat, a záró játékrész negyedik percére egyenlítettek, de végül Weaver góljával behúzta a győzelmet a Florida.

NHL, keddi mérkőzések:

Pittsburgh Penguins-New York Islanders 1-0
New York Rangers-Florida Panthers 3-4
Columbus Blue Jackets-Anaheim Ducks 2-3
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 5-2
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 2-3 - hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 2-0
Chicago Blackhawks-Minnesota Wild 2-4
Phoenix Coyotes-Edmonton Oilers 3-4