Profi ökölvívás

Adamek szeptemberben csap össze az egyik Klicskóval

  • MTI
megosztom

Vlagyimir és Vitalij Klicsko megállapodott Tomasz Adamek képviselőivel, így valamelyikükkel szeptemberben profi nehézsúlyú világbajnoki címért lép szorítóba a lengyel bokszoló.

Thomas Adamek az IBF övvel - Fotó:AFP

A kategóriát évek óta uraló ukrán testvérpár szerdán közölte: a pontos részleteket ugyan csak a közeljövőben tisztázzák, ám az biztos, hogy Lengyelországban, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik stadionjában lesz majd a mérkőzés.

"Adamek nagyon tapasztalt, gyors, kellemetlen ellenfél - nyilatkozta Vitalij, a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka. - Nem számít, végül melyikünk küzd majd meg vele, a lényeg, hogy nem szabad lebecsülni."

A 34 éves Adamek korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, s öt eddigi nehézsúlyú meccsén győzött. A lengyelek kedvence 44 profi mérkőzéséből 43-at megnyert, egyetlen vereségét 2007-ben az amerikai Chad Dawsontól szenvedte el, aki megfosztotta őt a WBC félnehézsúlyú koronájától. Adamek ezt követően lépett fel a cirkálósúlyúak közé.

Vitalij Klicsko legközelebb március 19-én, a kubai Odlanier Solisszal csap össze, míg a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoki címét birtokló öccse, Vlagyimir április 30-án száll ringbe a brit Dereck Chisora ellen.
Adameknek tavasszal még szintén lesz egy meccse, s amint azt a fivérek jelezték, ha ők mindketten, vagy a lengyel elveszíti soron következő találkozóját, a Klicsko-Adamek mérkőzésre nem kerül sor.

megosztom