NFL

A liga vezetőjének fizetése 1 dollár lehet

  • MTI

Az NFL vezetőjének, Roger Goodellnek fizetése évi 1 dollárra csökken, amennyiben nem sikerül megállapodni az új kollektív szerződésben a tulajdonosoknak és a játékos-szakszervezetnek.

Goodell töpreng - Fotó: AFP

Goodell, aki bónuszokkal együtt 9,76 millió dollárt keresett az elmúlt évben, maga indítványozta ezt a ligánál, s ugyanezt tette Jeff Pash, aki az NFL képviseletében a játékos-szakszervezettel folytatott tárgyalások vezetője.

A szurkolók milliói tűkön ülve várják az NFL döntőjét, a jövő vasárnap esedékes 45. Super Bowlt, melyen sok szakember szerint igazi álompárosítás jött össze azzal, hogy két rendkívül patinás együttes jutott be a Pittsburgh Steelers és a Green Bay Packers által. Eközben sötét fellegek gyülekeznek az NFL felett, ugyanis március 4-én lejár a csapattulajdonosok és játékosok közötti kollektív szerződés, s ha erről nem sikerül megállapodniuk a feleknek, akkor elmaradhat a 2011-es szezon.

A 32 csapattulajdonos 2008-ban egyhangúlag mondta fel a korábbi megállapodást, amely ennek következtében március 4-én veszti hatályát. Az NFL-ben még nem volt példa arra, hogy elmaradjon a szezon, csupán olyan történt, hogy rövidebb idényre került sor.

A gazdasági elemzők szerint az NFL abszolút csúcson van minden tekintetben, 1920 óra íródó történelme legsikeresebb évét zárta. Ezt támasztják alá a televíziós nézettségi adatok, amelyek jószerivel minden rekordot átírnak az Egyesült Államokban, valamint a liga 9 milliárd dollárt meghaladó bevétele, amely várhatóan közel 10 milliárdra nőne a következő idényben, köszönhetően a televíziós társaságok által hatalmas mértékben megemelt, közvetítési jogokért fizetett összegnek.