NBA

A Lakers keresztülgázolt a Utah Jazzen

Bryanték nagyszerűen dobtak

Az NBA keddi játéknapján a Utah Jazzt fogadta a Los Angeles Lakers, és ellenállhatatlan játékkal lesöpörték vendégeiket a pályáról. Carmelo Anthony újra vezéregyénisége a Denver Nuggetsnek, amióta bejelentették, hogy marad. Ezúttal Washingtonban tudtak győzni. A Dallas a padjának köszönhetően verte a Los Angeles Clipperst.

14-13-as Utah-vezetésnél Phil Jackson időt kért, ezt egy 18-5-ös Lakers-roham követte, innentől kezdve pedig nem volt kérdés, hogy ki nyeri a két csapat találkozóját. Bryanték a dobásaik 62 %-át a kosárba juttatták a meccsen, azaz a vendégek védekezésben mintha nem is lettek volna a pályán. A második félidőben már lazítva is megtartotta a fölényes vezetését a Los Angeles, Kobe Bryant összesen csak 26 percet játszott, de ez is elég volt neki arra, hogy 21 pontot szerezzen. Megfeszülni a többi kezdőnek sem kellett, Gasol volt a leghosszabb ideig pályán, összesen 30 percig.

Pau Gasol zsákol a Utah Jazz ellen Millsap szorításában

A Dallas nem volt ennyire elsöprő a másik Los Angeles-i együttes, a Clippers ellen, a büntetőzés kivételével minden mutatóban alulmaradtak, a győzelmet mégis ki tudták csikarni. Ez elsősorban a centerüknek és a padjuknak volt köszönhető. Tyson Chandler a többiek helyett is pontosan játszott - egyetlen dobást sem hibázott el -, a szokás szerint ponterős Jason Terry mellett pedig ezúttal José Barrea volt kiemelkedő a cserék közül, előbbi 28, utóbbi 25 pontot szerzett. Ahogy az utóbbi időben megszokhattuk, Blake Griffin volt a Clippers vezére, de ezúttal hiányzott mellőle a csuklósérüléssel bajlódó Eric Gordon.

A Denver az utóbbi nyolc meccséből ötön legalább 120 pontot szerzett, pedig ez korábban finoman szólva sem volt szokásuk. Az előtte lejátszott 36 találkozón ugyanis mindössze négyszer érték el ezt a határt. Erre a támadójátékra szükség is volt a Washington ellen, ahogy az átigazolási cirkusz vége óta ismét régi önmagára emlékeztető Carmelo Anthonyra is. Ő 23 pontot dobott, de valódi csapatmunka volt a Wizards elleni termés, hiszen összesen hatan értek el legalább 15 egységet. Rögtön a meccs elejét megnyomták, és ezután a Washington nem tudott igazi nyomást helyezni rájuk, nem volt kérdés, hogy ki lesz a győztes.

NBA, keddi mérkőzések:

Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 112-95
Los Angeles Lakers-Utah Jazz 120-91
Washington Wizards-Denver Nuggets 109-120
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 112-105
Sacramento Kings-Charlotte Bobcats 89-94