Australian Open

Djokovics is lendületben, Berdych volt az áldozat

A szerb Federerrel játszik majd az elődöntőben

Novak Djokovics nem sok esélyt adott Tomas Berdychnek az Australian Open negyeddöntőjében. A cseh csak a második játszmát tudta szorossá tenni, egyébként nem nagyon tudta irányítani a játékot. A harmadik kiemelt ezzel a papírformának megfelelően eljutott az elődöntőig, ahol Roger Federer lesz az ellenfele.

Tomas Berdych teljesen súlytalannak tűnt a mérkőzés nagy részén. Hiába próbálta átvenni az irányítást, hiába próbált kezdeményezni, csak a ki nem kényszerített hibáinak számát növelte. Djokovics ezzel szemben összekapta a korábban gyenge adogatásait is, összesen 10 ászt és mindössze egy kettős hibát ütött. Ezeknek köszönhetően szinte végig sima volt a meccs.

Djokovics a Berdych elleni mérkőzésen

Az első szettben különösen sokszor hibázott Berdych, többször el is vesztette az adogatását, szerb ellefele 6-1-re nyerte a játszmát. A következőben összekapta magát a cseh, brékelni tudott a szett elején, és 4-2-ig csak egy ki nem kényszerített hibát ütött. Ekkor azonban elfáradt, visszaengedte Djokovicsot, és végül a rövidítést is a saját pontatlansága miatt veszítette el.

A harmadik játszmában már ő maga sem hitt abban, hogy visszajöhet, megint korán megszerezte a brékelőnyt Djokovics, és egy újabb 6-1-gyel könnyedén nyerte meg a meccset.

Az elődöntőben már valószínűleg nem lesz ilyen könnyű dolga. Ott ugyanis a címvédő Roger Federer vár rá, aki korábban szintén nagyon simán győzte le a tornán eddig szettet sem veszítő Stanislas Wawrinkát.

Australian Open, negyeddöntők:

Férfiak:
Djokovic (szerb, 3.)-Berdych (cseh, 6.) 6:1, 7:6 (7-5), 6:1
Federer (svájci, 2.)-Wawrinka (svájci, 19.) 6:1, 6:3, 6:3

Nők:
Wozniacki (dán, 1.)-Schiavone (olasz, 6.) 3:6, 6:3, 6:3
Li (Li, kínai, 9.)-Petkovic (német, 30.) 6:2, 6:4