Átigazolás

Adebayor Madridban - Hivatalos

megosztom

Kedden este a Real Madrid hivatalos honlapján közleményben jelentte be, hogy fél évre kölcsönvették a Manchester Citytől Emmanuel Adebayort. A togói csatár megvásárlására a szezon végén opciós joga lesz a spanyol klubnak.

Adebayor mostantól madridi mezben ünnepelheti góljait

Az AS és Marca spanyol sportnapilapok már kedden délután arról írtak, hogy néhány órán belül nyélbe üthetik a klubok tisztségviselői az üzletet, és a pletyka igaznak bizonyult. Adebayor neve egyébként számtalan más jelölttel együtt már hetekkel ezelőtt felmerült, mint a hónapkra gerincsérve miatt kidőlt Gonzalo Higuaín helyettese. Miután Ruud van Nistelrooy kölcsönszerződését meghiúsította a Hamburg, felgyorsultak a tárgyalások a Manchester Cityvel.

A spanyol sajtó szerint 2 millió euróért érkezik a 26 éves játékos a Bernabéuba, fizetését pedig fele-fele részben fizeti a Real és a Man. City. Az angol Daily Mail szerint a játékos a klubváltás érdekében heti bérének csökkentésébe is belement. A megállapodás szerint nyáron körülbelül 15 millió eurórért vásárolhatják meg a királyiak véglegesen a togói gólvágót.

megosztom