NFL

Nincs meglepetés az NFC-ben, a Green Bay a Super Bowlban

Sokáig sima volt a meccs, de a Chicago harmadik számú irányítója izgalmassá tette

Három negyeden keresztül simának tűnt a Chicago-Green Bay NFC főcsoportdöntő, annak ellenére, hogy nagy különbség nem alakult ki a csapatok között. Aztán mikor megsérült a kezdőirányító, a második számú pedig lebőgött, jött a harmadikként rangsorolt Caleb Hanie, aki összekapta a Bearst, és izgalmassá tudta tenni a hajrát. Végül két labdaeladás miatt nem sikerült egyenlíteniük, és az előzetesen is esélyesebbnek tartott Packers jutott a Super Bowlba.

A Green Bay rögtön a meccs legelején megmutatta, hogy mire képes. Rodgers nagyszerű passzokat osztogatott, és mindössze hét játék alatt megtettek 84 yardot az első touchdownig az első drive-ban. A hat pontot maga az irányító szerezte meg egy egyyardos futással. Crosby jutalomrúgása után 0-7 volt az állás. A negyed további részében mindkét támadósor ki tudott harcolni néhány első kísérletet a saját játékainál, de végül mindig a védelmek jöttek ki győztesen.

A második játékrészt hasonlóan kezdték a vendégek, amikor hozzájuk került a labda, szereztek egy TD-t. Egy elég rossz Chicago-punt után jó helyzetből jöhettek, és el is jutottak a célterületig, ezúttal Starks futott be a labdával. Az újabb jutalomrúgás után már 0-14-re vezettek a Sajtfejűek.

A Packers játékosai örülnek a Bears ellen Raji touchdownjának

A Bears támadósora ezt követően jobban kezdett játszani, de pontot továbbra sem tudtak szerezni, ráadásul a félidő vége előtt nem sokkal Cutler interceptiont dobott, és meg is sérült. Mint később kiderült, ez még jól is jött a hazaiaknak.

A harmadik harmadra kiderült, hogy Cutler térdsérülést szenvedett, de azért az első drive-ban még megpróbálkozott a játékkal. Mivel nem ment neki, a folytatást a padról nézte végig. Először azt láthatta, hogy a cseréje, Todd Collins szörnyen játszik, négy passzkísérletéből egyszer sem talált az elkapói kezébe, és egyetlen first downt sem tudtak szerezni.

Ezt követően húztak egy merészet a Chicago padján, és bedobták a harmadik számú irányítót, Caleb Hanie-t. A 25 éves játékos pedig nagyszerűen teljesített! Először is eljuttatta a csapatát az első touchdownjukig. A Green Bay láthatóan nem tudott mit kezdeni azzal, hogy egy tapasztalatlan "játékost" küldtek rájuk, így talán ők maguk is hozzájárultak a TD-hez, amit Taylor futott meg. Ezzel és Gould jutalomrúgásával 7-14-re módosult az állás.

Rodgers érthető módon azonnal válaszolni akart, de jó kezdet után végül kifulladt a támadásuk, majd a következő még rosszabbul sikerült. Azt, hogy biztos vezetésről hagyják feljönni az ellenfelet, végül a védelmük, azon belül is Raji akadályozta meg, aki lehalászta Hanie passzát, és 18 yardról visszafutott vele a célterületre. (7-21)

A nagyember nagy játéka - Raji interception-touchdownja

Mielőtt megint megnyugodhattak volna a Green Bay hívei, a Chicago sikerrel vitte végig a következő támadást, Bennett 35 yardos TD-elkapásával újra hét pontnyira jöttek fel. (14-21)

Ráadásul a lehetőségük is megvolt az egyenlítésre, mivel a defense-ük nem engedte előre a Packerst. Az utolsó lehetőségük vége azonban megint interception lett. Ezúttal Shields kapta el a labdát, és a hátralévő időben már csak le kellett térdelnie Rodgersnek, akcióra már nem volt szükségük.

Ezzel három negyedig simának tűnő mérkőzésen végül kisebb izgalmak után bejutottak a Super Bowlba, ahol a Pittsburgh Steelers-New York Jets mérkőzés győztesével játszanak majd Dallasban.

NFL, NFC (Nemzeti Főcsoport) döntő:

Chicago Bears-Green Bay Packers 14-21