Válogatott

Kihirdette az azeriek elleni keretet Egervári Sándor

Címkék:

A magyar labdarúgó-válogatott február 9-én, Dubajban, Azerbajdzsán ellen játssza idei első felkészülési mérkőzését. Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a mérkőzésre készülő együttes 21 fős keretét.

Magyar Labdarúgó-szövetségDubajba 20 játékos utazik, a kimaradó személye csak közvetlenül az indulás előtt dől el. Ellenfelünk Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában egy győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen áll, a FIFA ranglistáján pedig a 98., Magyarország a 41.

"Az azeriek elleni mérkőzés arra jó, hogy a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok is nagyobb rutinra tegyenek szert, ezért nem kísérletezgetünk, a legutóbbi mérkőzésekre is meghívott futballistákkal vágunk neki az útnak. Akiket meghívtam a keretbe, korábban már bizonyították, hogy a válogatottban a helyük, tudom, hogy számíthatok rájuk, és még hosszú ideig erősségei lehetnek a csapatnak" - írta a névsorról a szövetségi kapitány a Magyar Labdaúgó-szövetség hivatalos oldalán vezetett blogjában.

A válogatott Azerbajdzsán elleni kerete:
Kapusok:
Király Gábor (TSV 1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town FC), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers).

Védők:
Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Vanczák Vilmos (FC Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Laczkó Zsolt (UC Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United FC).

Középpályások:
Koman Vladimir (UC Sampdoria), Varga József (DVSC-TEVA), Gera Zoltán (Fulham FC), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton FC), Vadócz Krisztián (Osasuna FC), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven).

Támadók:
Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05), Rudolf Gergely (AS Bari), Priskin Tamás (Ipswich Town FC).