Serie A

Ibrahimovic kiharcolt egy öngólt, lőtt egy szépet, nyert a Milan - videó

A Cesenának is voltak lehetőségei, de azok kimaradtak

megosztom

A Milan nyerte a Serie A 21. fordulójának zárómeccsét a Cesena ellen. Végig sokkal jobban játszottak, mint vendégeik, de a gólokat csak nehézkesen, a két félidő hajrájában tudták megszerezni. Mindkettőben főszerepe volt Ibrahimovicnak, de az elsőt végül a menteni igyekvő Pellegrino pöckölte be előle. Cassano nagyszerű labdákkal tömte a társait, Robinho sok helyzetet hagyott ki.

Az első komoly helyzetet a Cesena harcolta ki, Schelotto húzott el a jobb oldalon az alapvonalhoz, de éles szögből Abbiatiba lőtte a labdát.

A Milan ezt követően átvette az irányítást, de gólt sokáig nem tudtak szerezni. A 30. percben Ibrahimovic került szembe egyedül Antoniolival, de a kapus remekül lépett ki, és tisztázott. A 43. percben szintén nagyot mentett, amikor Ibrahomvic fejjel próbálkozott, és leért a jobb alsó sarokra.

Ibrahimovic cselez a Cesena védői között

A félidő utolsó percében azonban már tehetetlen volt. Ezúttal is a svéd csatár indult meg Cassano passzával, de mielőtt lőtt volna, a menteni igyekvő Pellegrino a bal alsóba pöccintette a labdát. Öngól, 1-0.

A szünet előtt még Yepes is helyzetbe került, de előle nagy nehezen tisztázni tudtak.

Fordulás után jó ideig csendesen folyt a játék, majd a hajrára újra rákapcsolt a Milan - vagy inkább elfáradt a Cesena. A 76. percben Ambrosini esett el tizenegyesgyanús szituációban, de a visszajátszások alapján egyértelmű volt, hogy a védő a labdát rúgta el a középpályás elől.

Egy perccel később Robinho léphetett ki, de a kapusba vezette a labdát, majd újabb egy perc múlva távolról lőtt, de Antonioli szépen védett.

A brazil a 92. percben is gólt szerezthetett volna, már elvitte a kapus mellett a játékszert, de éles szögből a kapufát találta el. Aztán a mérkőzés zárásaként Ibrahimovic megmutatta neki, hogy kell befejezni az ilyen helyzeteket. Épp Robinhótól kapta az indítást, és váratlanul lőtt a jobb oldalról a hosszúba a rövid felé dőlő hálóőr mellett. (2-0)

Ezzel a Milan továbbra is négy ponttal vezeti a bajnokságot a Napoli előtt, és a nápolyiakkal valamint a Romával együtt a forduló nyertesének tekinthető, hiszen üldözői közül a Juventus döntetlent játszott, az Inter és a Lazio pedig kikapott. A Cesena kieső helyen áll, egy pont a lemaradásuk a már bennmaradó Lecce mögött.

Serie A, 21. forduló:

Milan-Cesena 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Pellegrino (öngól, 45.), Ibrahimovic (93.)

megosztom