Real Madrid

Benzema az edzésmenő

  • MTI
megosztom

Kaká szerint madridi csapattársa, Karim Benzema nagyon jó futballista, de többre is képes lenne annál, amit a mérkőzéseken általában nyújt.

Karim Benzema féltérden - Fotó: AFP

"Edzéseken látjuk, hogy mi mindent tud. Ez alapján a Real Madrid meghatározó labdarúgójává válhatna, ez csak rajta múlik - fogalmazott meg burkolt kritikát a francia csatárral szemben a brazil világbajnok támadó-középpályás szponzora új cipőmodelljének bemutatása alkalmával. - Néha kicsit kívül reked a játékon, úgy véljük, ennél többre képes" - tette hozzá a csapat jelenlegi csatárhelyzetére vonatkozó kérdésre reagálva.

A madridi alakulatnál az argentin Gonzalo Higuaín porckorongműtéte után merült fel, hogy Benzema mellé csatárt kellene szerződtetni a tavaszi idényre.

"Arról, hogy ez szükséges-e, az edzőnek kell dönteni, nekem az a dolgom, hogy a pályán segítsem a csapatot" - fogalmazott Kaká.

Benzema sorsa egyébként visszatérő vita tárgya. Legutóbb Jorge Valdano sportigazgató értetlenkedett amiatt, hogy a francia futballista kispados volt, amire Jose Mourinho vezetőedző így reagált:

"Én nem üzengetek, és túlságosan öreg vagyok ahhoz, hogy a sajtó közvetítésével fogadjak üzeneteket. A saját utamat járva jutottam el oda, ahol most tartok."

A portugál tréner Benzemát illetően Kakával ért egyet, ő is többet vár a francia játékostól.

megosztom