Forma-1

Rosberg különösnek találja Alonso jóslatát

Nico Rosberg izgatottan várja, hogy Valenciában kipróbálhassa a Mercedes új Forma-1-es autóját, a W02 névre keresztelt modellt.

Rosberg az óriáskerék alatt - Fotó:AFP

Nico Rosberg nem idegeskedik amiatt, hogy Fernando Alonso nem őt, hanem csapattársát, Michael Schumachert nevezte meg legnagyobb riválisának a 2011-es évben.

"Ebben az évben öt vb-győztes lesz egyszerre a pályán, s közülük a legveszélyesebb Schumacher - fogalmazott akkor Alonso. - Hétszeres világbajnokként semmit sem kell bizonyítania, tavaly nehéz idénye volt, de a képességeivel nincs probléma, s ha jó az autója, akkor versenyben lesz a végső győzelemért."

Ez azért is érdekes, mert Michael Schumacher 70 ponttal végzett tavaly csapattársa, Nico Rosberg mögött a világbajnoki pontversenyben. Az Auto Moto und Sport című magazinban rákérdeztek Nico Rosbergnél, hogy nem zavarja-e, hogy Alonso nem őt, hanem csapattársát tartja legnagyobb ellenfelének.

„Nem, ez nem érdekel engem. Ugyanakkor egy kicsit különösnek találom. Miért nem a Red Bullt mondta legfőbb riválisának? Pedig az lenne a logikus” – mondta a 25 éves pilóta.

A Mercedesnél egyébként lázas készülődés folyik, hiszen Nico Rosberg fogja elsőként kipróbálni a 2011-es modellt, a W02-est, ami február 1-én Valenciában mutatkozik be.

„Én fogok menni vele először – fogalmazott a az egykori világbajnok, Keke Rosberg fia – alig várom, hogy lássam, mit tud. Aztán hamar kiderül, mennyire lehet jó a jövőben. Nem reális úgy nekivágni a szezonnak, hogy kijelentjük, mi leszünk a világbajnokok, de előbb vagy utóbb sikerülhet. Jó úton haladunk efelé..”