NBA

A Lakers idegenben is tízzel verte a Denvert

Az Atlanta Hawks negatív klubrekordot beállítva mindössze 59 pontot hozott össze a vendég New Orleans ellen, míg a Los Angeles Lakers rangadót nyert Denverben.

Kobe Bryant és Arron Afflao csatája - Fotó: AFP

Az Atlanta Hawks 41 ponttal kapott ki a New Orleans Hornets otthonában, amit nem lesz könnyű a csapatnak megemészteni.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az ilyen mérkőzéseket könnyű elfelejteni, de ha 40 ponttal kapsz ki, az is csak egy vereségnek számít. Ez nem olyan mint a futball, hogy várnod kell egy hetet a következő mérkőzésre. Holnap már lehetőségünk lesz javítani" - bizakodott a Hawks védője, Jamal Crawford.

A nyugati rangadón a Los Angeles Lakers ezúttal nem Kobe Bryant kimagasló teljesítményének köszönhette a győzelmét az NBA legutóbbi játéknapján. Hiába volt a találkozó legeredményesebb játékosa Carmelo Anthony, a Lakersből Artest és Gasol 19-19, Bryant és Odom 18-18, míg Bynum 17 pontot szerzett, vagyis tökéletes csapatmunkával legyőzték George Karl fiait.

"Kiegyensúlyozott mérkőzés volt a harmadik negyedig, akkor 33 pontot kaptunk, és ezzel elindultunk lefelé a lejtőn" - nyilatkozta a találkozót követően a Denver legjobbja, Carmelo Anthony.

"Van, amikor az ember képes jól támadni és van, amikor nem. Tudtam, hogy minden percben pontot szerezhetek, és a harmadik negyedben ezt meg is tettem" - mondta a vendégek vezére, Kobe Bryant.

Győzelmével a Los Angeles Lakers a Nyugati Konferencia második helyén áll, a Denver Nuggets csak a hetedik.

Eredmények:

Boston Celtics-Utah Jazz 110-86
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 97-107
Orlando Magic-Toronto Raptors 112-72
New Jersey Nets-Detroit Pistons 89-74
Washington Wizards-Phoenix Suns 91-109
Atlanta Hawks-New Orleans Hornets 59-100
Memphis Grizzlies-Houston Rockets 115-110
San Antonio Spurs-New York Knicks 101-92
Cleveland Cavaliers-Milwaukee Bucks 88-102
Golden State Warriors-Sacramento Kings 119-112 - hosszabbítás után