Golf

Csalt a háromszoros Major-győztes, ezért kizárták Abu-Dzabiban

Harrington állítólag nem vette észre, hogy hibázott

  • MTI
Címkék:

Csalás miatt pénteken kizárták az ír Padraig Harringtont, a világ egyik legjobb golfozóját az Abu-Dzabiban zajló, 2,7 millió dollár összdíjazású versenyről.

A sportág Grand Slam-viadalainak számító Major-tornák háromszoros győztese még csütörtökön, a viadal első napján a hetedik lyuknál "trükközött", az úgynevezett greenen (a lyuk közvetlen közelében) előrébb pöckölte labdáját, amikor a jelző(marker) helyére visszatette azt.

Az esetet a közvetítő televíziós társaság munkatársai észlelték, és jelentették a versenysorozat, a European Tour illetékeseinek. A játékos tulajdonképpen azért jutott a kizárás sorsára, mert a nap végén aláírta az ütéslapot. Amennyiben még ezt megelőzően jelezte volna, hogy az egyik lyuknál hibázott, két ütés büntetéssel megúszta volna a dolgot.

"Őszintén szólva nem gondoltam akkor, hogy előrébb gurult volna a labdám, nem vettem észre - kommentálta a kizárást Harrington, majd nevetve hozzátette: - Hát így most lett három szabadnapom, amit nagyon fogok élvezni."

A 39 éves Harrington a világranglistán jelenleg a 26. helyen áll, pályája eddigi csúcsát pedig a 2007-es és 2008-as évad jelentette. Előbbi esztendőben a British Openen diadalmaskodott, egy évvel később pedig megvédte címét, majd néhány héttel később a US Openen is győzni tudott.