NBA

A Bulls "agyonvédekezte" a Dallast

A Mavericks sorozatban ötödször kapott ki idegenben

A Chicago Bulls a Dallas Maverickset fogadta az NBA csütörtöki játéknapján, és mint általában, ezúttal is a védekezés dominált a United Centerben. A Bulls így Carlos Boozer hiányát is elbírta ezen az estén, és legyőzte Nowitzkiéket. A Los Angeles Clipperst továbbra is az újonc Blake Griffin és Eric Gordon vezeti, de ketten ezúttal kevesek voltak a Portland ellen.

Finoman szólva sem a szép támadójátékról szólt a Chicago-Dallas meccs. A hazaiak 36,9, a vendégek mindössze 35,6 %-kal dobtak mezőnyből. Ráadásul ezt a mutatót már a jobb második félidejének köszönheti a Mavericks, az első két negyedben ugyanis a harminc százalékot sem érték el (37 kísérletből 11 találat). Tyson Chandler volt a legpontosabb, de a legtöbb pontot, 19-et Nowitzki érte el.

Asik blokkolja Barea dobását a Chicago-Dallas NBA-mérkőzésen

Ahogy a fent emlegetett mutatóból látszik, a Bulls sem nagyon dicsekedhet a támadójátékával, Derrick Rose sem dobott jól, mégis szerzett 26 pontot. A többiek azonban mind 10 alatt maradtak, igaz, többen jutottak el 8-9 környékére. De ami igazán fontos volt, hogy rengetegszer gyűjtötték be a szabad labdákat az elrontott dobókísérletek után. 17 támadó-lepattanót szedtek össze, így nyomás és a saját palánkja alatt tudták tartani a Dallast, akik mindössze 77 pontot dobtak a szintén nem túl kiemelkedő, de mégis több 82 ellenében.

A Clippers nagyot húzott nyáron Blake Griffin megszerzésével, de hosszútávon nem ártana majd építeniük egy csapatot a srác köré. Eric Gordonra mondjuk nem lehet sok panasz, de a többiekre, főleg a cserepadra igen. Gordon 35, Griffin 20 pontot (és 18 lepattanót) szerzett, a többiek együtt sem közelítették meg a kettejük teljesítményét. A Portlandből ellenben öten is tíz pont fölé kerültek, Lamarcus Aldridge és Wesley Matthews 28-ig jutottak, nem csoda, hogy simán nyerték a meccset.

NBA, csütörtöki mérkőzések:

Charlotte Bobcats-Philadelphia 76ers 100-97
Chicago Bulls-Dallas Mavericks 82-77
Portland Trail Blazers-Los Angeles Clippers 108-93