NHL

A Rangers a Torontót, a Minnesota a Calgaryt döngölte a jégbe

A Columbus idegenben, hosszabbításban győzte le a Floridát

Marian Gaborik négy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a New York Rangers 7-0-s győzelméhez a Maple Leafs ellen, Lundqvist pedig - ahogy az eredményből kiderül - hibátlanul védett. Csakúgy, mint Niklas Bäckström a Minnesota kapujában. Ráadásul náluk is működött a támadógépezet, hatot ütöttek a Calgarynek.

A New York Rangers néhány hétre elveszítette leggólerősebb csatárát, Brandon Dubinskyt, de úgy tűnik, van, aki beugorjon a helyére a csapatban. Marian Gaborik az első és a második harmadban is két-két gólt szerzett a Toronto ellen, emellett pedig egy gólpasszt is adott. Artem Anisimov sem sokkal maradt el mellette, ő négy assziszttal járult hozzá a nagyszerű eredményhez. A kapuban pedig hibátlan volt Lundqvist. Három ilyen teljesítményből már következik, hogy a Rangers megalázó vereséget mért a Torontóra. Az első játékrészben eldöntöttek mindent, 10:55 és 15:40 között, azaz kevesebb mint öt perc alatt négy gólt szereztek. A második és a harmadik harmadban is betaláltak még néhányszor, csak hogy a közönség ne unatkozzon. 7-0 lett a vége.

Calgaryben is hasonlóan egyoldalú volt a meccs, csak épp a hazaiaknak nem sok örömük volt benne. A vendég Minnesota ketrece előtt Bäckström lehúzta a rolót, rögtön az után, hogy kilenc kihagyott találkozót követően visszatért csípősérüléséből. A csatárok is jól dolgoztak, a hetedik perc elején már 2-0-ra vezettek, a második és a harmadik harmadban pedig hozzátettek még négyet a terméshez, így 6-0-ra győztek. Martin Havlat duplázott, és adott egy gólpasszt is, Kobasew egy-egy gólt és asszisztot jegyzett.

A Columbus és a Florida játékosainak küzdelme a Florida kapuja előtt a két csapat NHL-meccsén

A Florida-Columbus alsóházi rangadón a hazaiak kezdtek jobban, az első harmad elején kétgólos előnyt szereztek, a meccs többi részében pedig a Blue Jackets kapaszkodott. A szépítő találatot még az első játékrészben megszerezték, egyenlíteni viszont csak 53 másodperccel a rendes játékidő vége előtt tudtak. A lendületük ezután megmaradt, és a hosszabbításban egy emberelőnyt kihasználva megnyerték a meccset.

NHL, szerdai mérkőzések:

New York Rangers-Toronto Maple Leafs 7-0
Florida Panthers-Columbus Blue Jackets 2-3 - hosszabbítás után
Calgary Flames-Minnesota Wild 0-6