Kutatás

A Barcelona a legalacsonyabb csapat

A Tottenhamben 23 válogatott játékos van

  • MTI

Az osztrák labdarúgó-bajnokságban szereplő SV Mattersburgnál és az ukrán Volin Lucknál játszanak a legmagasabb futballisták Európában - ezt állapította meg egy svájci tanulmány, amely a kontinens 534 élvonalbeli klubját vette górcső alá.

A Waltner Róbertet is foglalkoztató burgenlandi egyesület játékosainak átlagmagassága - hasonlóan a luckiakéhoz - 186 centiméter, míg a legalacsonyabbak a spanyol bajnok FC Barcelonában futballoznak (177 cm), legalábbis a 80 oldalas elemzés szerint.

A felmérés elkészítésénél 36 európai ország több mint 13 ezer játékosának adatait vetették össze, s a legutóbbi, három évvel ezelőtti tanulmányban foglaltakkal összehasonlítva kiderült, hogy a topligákban szereplő labdarúgók egyre idősebbek, gyorsabbak és magasabbak.

A Bajnokok Ligája-címvédő olasz FC Internazionale játékosainak átlagéletkora a legmagasabb, 29,6 év, míg a kontinens legfiatalabb együttese a lett JFK Olimps Riga (19,02 év). A svájci elemzésből az is kiderült, hogy az angol Tottenham Hotspur 23 válogatott futballistát foglalkoztat, amely egyedülálló Európában.