NBA

Visszatért a szezon elején látott Miami - négy vereség sorozatban

Bosh nem játszott, de James és Wade is sérüléssel bajlódtak

Az Atlanta hosszabbításban győzte a le a Miamit az NBA keddi játéknapján. James és Wade is sok pontot szerzett, de mindketten nagyon rossz százalékkal dobtak mezőnyből. A kulcspillanatokban különösen, James a rendes játékidő és a ráadás végén is hibázott. A Bulls egyetlen ponttal kapott ki hazai pályán a Charlotte-tól.

LeBron James sérülés miatt kihagyta a Heat utóbbi két meccsét, de az Atlanta ellen sem volt még teljesen egészséges, és Wade-nek is gondjai vannak a térdével. Ennek ellenére ők voltak a legeredményesebbek a csapatukban, de meglátszottak a gondok a játékukon. James 34 pontot és 10 lepattanót szerzett, de a mezőnyből 30 kísérletből csak 11-szer talált be. Wade aránya sem volt sokkal jobb, neki 20 dobásából 8 volt sikeres. Nem volt viszont senki, aki felnőtt volna melléjük, Bosh ugyanis kihagyni kényszerült a meccset, a kezdőötös másik három tagja pedig összesen két pontig jutott. Azért így sem mondhatjuk, hogy az Atlanta megalázó vereséget mért volna rájuk, hiszen csak hosszabbításban tudtak nyerni. A csapat viszont sokkal kiegyensúlyozottabb volt, Bibby, Johnson, Smith és Crawford is 15 pont fölé jutott, mondjuk a dobószázalékkal nagyon ők sem dicsekedhetnek. A Heat sorozatban negyedszer kapott ki, de még így is övék a keleti második hely.

Dwayne Wade az Atlanta elleni mérkőzésen

Chicagóban csak Derrick Rose nyújtott kiemelkedőt, a többiek meg sem tudták közelíteni a 33 pontját. Ráadásul az utolsó percben Brewer és Deng komoly felzárkózási lehetőséget szórakozott el. Előbbi viszonylag tiszta helyzetből kitette a labdát a palánk alól, utóbbi pedig elrontotta a triplakísérletét, így megadták a lehetőséget a Bobcatsnek, hogy három pontnyira "elhúzzanak", utána pedig már nem tudtak visszajönni, és egyetlen ponttal kikaptak. Ennek is köszönhetően a másik meccsen győztes Atlanta utolérte őket a tabellán, és csak eggyel több vereségük miatt nem előztek.

NBA, keddi játéknap:

Miami Heat-Atlanta Hawks 89-93 - hosszabbítás után
Chicago Bulls-Charlotte Bobcats 82-83