AC Milan

Allegri még nem aggódik

A figyelem hiányával magyarázza Massimo Allegri azt, hogy a Milan leadta jelentős előnyét az őt üldöző csapatokkal szemben.

Massimo Allegri sajtótájékoztatón - Fotó:AFP

Massimo Allegri, a Milan vezetőedzője sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire. Szóba került a mostanában gyenge formában futballozó Pato, a bajnokság megnyerése és csapatának mentalitása is.

„Patóval nincs semmi gond. Van olyan, hogy egy játékos jól játszik, és van, hogy kevésbé. A lényeg, hogy a hozzáállása megfelelő legyen, és a csapattársai ösztönözhetik őt. Nyilvánvaló, hogy Pato képességeit nem lehet megkérdőjelezni” – mondta a milánói szakember.

Természetesen az eseményen szóba került a Milan esetleges bajnoki címe is. Sokáig úgy tűnt, ebben az idényben senki nem állíthatja meg a piros-fekete csapatot, de az utóbbi időben váratlanul sok pontot vesztettek több könnyűnek tűnő mérkőzésen is. Massimo Allegri azonban nem ideges, szerinte játékosainak csak magukra szabad figyelni, nem a riválisok eredményeire.

Megpróbáltunk elszakadni a többi csapattól a bajnokságban, de nem minden történt úgy, ahogy azt akartuk. Ennek az ellenfeleink erőfeszítései és a figyelmünk hiánya is okai lehetnek, de a bajnokság nem januárban dől el, hanem a szezon végén. Pillanatnyilag nem aggódom, csak bizonyos esetekben nagyobb figyelemmel kell játszanunk. Kizárólag magunkra figyelünk, nem az Interre, a Romára, a Napolira vagy a Juventusra. A többi csapat csak elvonhatja a figyelmünket, márpedig nekünk csak saját magunkra szabad koncentrálnunk” – fogalmazott az elmúlt idényben még a Cagliarit irányító szakember.