Férfi vízilabda

Török Béla emelt fővel búcsúzna az Euroligától

Török Béla a Vasas elleni döntetlent nagyon sajnálja, de összességében elégedett csapata eddig mutatott teljesítményével.

Török Béla a válogatott melegítőben - Fotó: vlv.hu

A Szeged Beton az elmúlt hétvégén a címvédő Vasas ellen 7–7-es döntetlent ért el a vízilabda OB I-ben. A bravúrnak számító eredmény eléréséhez kellett a tisza-partiak válogatott játékosának, Török Bélának a két gólja és kiemelkedő játéka. A fiatal játékos az elmúlt héten két napot a válogatott edzőtáborában töltött, ezzel is magyarázza remek formáját.

„Már máskor is megfigyeltem, amikor keretedzésen veszek részt, utána jobban megy a póló a Szegedben. Új impulzusok érnek, hiszen mégiscsak a világ legjobb csapatával, a földkerekség legprímább játékosaival együtt készülhetek. Ha viccesre akarnám venni a figurát, lehet, hogy megkérem Kemény Dénes kapitányt, hogy a Szeged összes fontosabb tétmeccse előtt tartson keretedzést” – nyilatkozta a még mindig csak 20 éves játékos a delmagyar.hu-nak.


Török Béla úgy véli, a Szeged nem zárt rossz őszi szezont, de a nemzetközi porondon már csodára lenne szükség a továbblépéshez.


Nem zártunk rossz őszt, ugyan lehetett volna jobb is, de azt gondolom, nem szabad telhetetlennek lenni. Öt pontot veszítettünk, az Eger elleni hazai vereségnél nem volt különösebb sanszunk a sikerre, ellenben a mostani, Vasas elleni döntetlent nagyon sajnálom. Már-már a kezünkben érezhettük a győzelmet. Ezzel együtt azt mondom, szép szezont zártunk. A célunk nem lehet más, mint hogy a bajnokság végén döntőt játszunk. Kijelenthető, jelen állás szerint jó úton haladunk efelé, másképp fogalmazva, jól áll a szénánk. Ahhoz, hogy az Euroligában kiharcolhassuk a továbbjutást, csodára lenne szükségünk. Akkor reménykedhetünk csak, ha megverjük a Herceg Novit, majd február 2-án idegenben a Vasast is. De a továbblépésünkhöz a csoport másik két meccseredményének is kedvezően kellene számunkra alakulnia. A kicsinél is kevesebb az esélyünk, de persze minden tőlünk telhetőt elkövetünk. Ha nem is jön össze a bravúr, úgy kell játszanunk, hogy emelt fővel mászhassunk ki a medencéből” – jegyezte meg a 192 centis átlövő.