FA-kupa

Óriási gólokkal jutott tovább a Manchester City

Január 9-én nem sikerült eldönteni a továbbjutást a Manchester Citynek és a Leicesternek, kedden este következett az újrajátszás a City Of Manchester Stadionban. A hazaiak tulajdonképpen legerősebb összeállításukban léptek pályára, és az első mérkőzéssel ellentétben most a kékmezesek kezükbe vették saját sorsukat, és a 4-2-es győzelemmel továbbjutottak.

Idegenben elmaradt a Rókák bravúrja

Az első felvonásban 2-2-re végeztek egymással a felek Leicesterben, most a Manchester City gyorsan döntésre akarta vinni a dolgot, és megmutatni, hogy ki az úr a pályán: Carlos Tévez a 15. perben ragasztott egy jobb oldali bombát Weale hálójába (1-0). A Leicester nem ijedt meg az oroszlánbarlangban, négy perccel később Callagher büntetőből egalizált - Vieira buktatott - egyenlített a vendégcsapat (1-1)! Még nagyobb fokozatra kapcsolt a City, két perc alatt kettőt vágott Chris Weale kapujába, előbb Vieira lőtt közelről (2-1), majd Silva álompasszából Johnson tüzelt 19 méterről (3-1).

Fordulás után Tévez mindent eldönthetett volna, de büntetőt hibázott, a labdát a tizenegyes előtt sikeresen bűvölte meg Weale kapus - a portás percekig alig akarta odadni a lasztit Téveznek. A vendégek küzdeni akarása aztán a 83. percben jutott eredményre, Dyer a kifutó Hart mellett gurított a hálóba, szépítettek a vendégek (3-2). Indult az elkeseredett Leicester-roham, de a City lőtte a találkozó hatodik gólját, rövid cicázás után Kolarov tüzelt 24 méterről a bal alsóba (4-2). A Manchester City hozta a kötelezőt, a 4. fordulóban a harmadosztályú Notts Countyhoz utazik a City.

FA-kupa, 3. forduló, újrajátszás:
Manchester City-Leicester City 4-2 (3-1), továbbjutott a Manchester City.
Gólszerző: Tévez (15.), (Vieira 37.), A. Johnson (38.), Kolarov (90.), illetve Gallagher (19. - 11-esből), L. Dyer (83.).

A mérkőzés gólösszefoglalója

További, megismételt mérkőzések:
Wolverhampton-Duncaster (II.) 5-0, továbbjutott a Wolverhampton.

Gólszerző: S. Fletcher (5.), Bia (61.), Doyle (66.), Jarvis (74.), Jones (93.).

Cardiff City-Stoke City 0–2 (0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerző: Walters (91., 115.)