Tenisz

Czink Melinda visszalépett a Fed Kupa-szerepléstől

Címkék:

Czink Melinda sérülés miatt visszalépett a Fed Kupa-küzdelemeiben való részvételtől. Helyére Jani Rékát jelölte Keller László szövetségi kapitány.

A hírről a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos honlapján számolt be. Keller László már a decemberi csapathirdetéskor kijelölt két embert tartaléknak az ilyen esetekre, így Jani Rékát nem érte váratlanul a megkeresés.

Jani Réka tavaly Portugáliában mutatkozott be a Fed Kupa csapatban, nagyszerű játéka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat a várakozásoknál jobban szerepelt. Réka egyéniben és párosban is kiválóan játszik, ráadásul Babos Tímaával a juniorok között évekig együtt játszott párost, és több versenyt is megnyertek együtt.

Az új csapat, a Szávay-Arn-Babos-Jani kvartett január 30-án Tel-Avivon keresztül utazik majd Eilatba, a sorsolást azonban nem ott, hanem a nagy médiaérdeklődés miatt január 24-én a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) londoni irodájában tartják.

Czink Melinda legutóbb 2006-ban szerepelt a válogatottban így ő csak abban az esetben lehet ott a londoni olimpián, ha a csapat bejut a rájátszásba és ott számol vele Keller László. Az olimpiai indulásnak ugyanis az a feltétele, hogy az olimpiát megelőző négy évben legalább kétszer rendelkezésre kell állnia.