Átigazolás

Nenad Novakovics a Loki új kapusa - hivatalos

A szerb hálóőrt három évre szerződtették le

A Debrecen labdarúgócsapata leigazolta a szerb Nenad Novakovicsot. A 28 éves szerb kapus Dániában és Olaszországban is szerzett már tapasztalatokat. A Loki hároméves szerződést kötött vele. Ő maga elsőszámú hálóőr szeretne lenni, és a többiek ősszel mutatott formáját figyelembe véve erre minden esélye megvan. A csapat közben napi két edzéssel készül a bajnokságra, hétvégétől már edzőmeccseket is játszanak.

DVSC-címerHétfőn aláírta a szerződését az eddig próbajátékon lévő Nenad Novakovics a Debrecen labdarúgócsapatánál - írja a dvsc.hu.

A szerb hálőr a Radnicskiben, majd a Napredak Krusevacban védett hazájában, mielőtt először Dániába igazolt volna. Az északi országba a Köge csábította, onnan az Odenséhez ment. Ez után Olaszország következett, a Reggina 1,6 millió euróért igazolta le. Egy rövid norvégiai kölcsönjáték után két évvel ezelőtt visszatért Dániába, ezúttal a Nordsjaellandhoz. 2010 ősze óta nincs csapata, most három évre írt alá a Lokihoz.

A 28 éves játékos korábbi állomáshelyei közül leginkább a szerb és a dán kiscsapatokban tudott állandó kezdő pozíciót kiharcolni.

A DVSC-ről elismerően nyilatkozott a klubhonlapnak: "a menedzserem segítségével felvettük a kapcsolatot a klub vezetőivel, néhány napot töltöttem Debrecenben, és a jelek szerint elégedettek voltak velem. Örülök, hogy itt folytathatom. Elég sokat tudok a csapatról, ugyanis figyelemmel követem a külföldön futballozó szerbek szereplését, és mivel itt sokan megfordultak, nem ismeretlen számomra a csapat. Tudom, milyen szép eredményeket ért el a nemzetközi porondon, tehát nyugodtan mondhatom, remek gárdába kerültem. Mindenképpen szeretném kiharcolni, hogy elsőszámú kapus legyek, és ha sikerül, akkor jó védéssel hálálnám meg a bizalmat."

A többi debreceni kapus őszi formáját látva erre minden esélye meglesz.

Zdenek Scasny közben napi két edzéssel folytatja a játékosok felkészítését a tavaszi szezonra. Hétvégén pedig az első edzőmérkőzésekre is sor kerül. Szombaton délelőtt az NB III-as Balmazújváros, délután az NB II-es Hajdúböszörmény ellen játszanak.

A cseh vezetőedző több próbajátékostól is elköszön majd, de előtte még egyeztetni szeretne a klubvezetőséggel. Nenadovics leigazolása után mindenesetre valószínű, hogy a szintén kapus Bojan Pavlovicsra, Wolfgang Schoeberre és Jean-Francois Kornetzkyre nem tartanak majd igényt. Rajtuk kívül a szlovák Peter Cvirik, a szerb Josip Projics és a bosnyák Denaldin Hamzagics szerepeltek a csapat egymás közti edzőmeccsein az elmúlt hétvégén.