Rövidpályás gyorskorcsolya

A szövetségi kapitány elégedett az Eb-szerepléssel

Telegdi Attila a női és a férfi versenyzőket is dicsérte

  • MTI

A szövetségi kapitány szerint mind az öt magyar női versenyző rendkívül jól szerepelt, míg a férfiak a reálisan elvárt teljesítményt nyújtották a hollandiai Heerenveenben vasárnap véget ért rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Telegdi Attila az MTI-nek elmondta, az 500 méteren bronzérmes, 1000 méteren második, összetettben ezüstérmes Heidum Bernadett egész évben kiemelkedően teljesített az edzéseken és a versenyeken is, így előzetesen tőle számítottak a legjobb eredményre.

"Sajnos, a leghosszabb távon, 1500 méteren két század híján nem sikerült döntőbe jutnia, a másik két számban viszont remekül korcsolyázott, a 3000 méteres szuperdöntőben pedig hibátlan futással, Huszár Erikával jól összedolgozva negyedik lett, ez elég volt az összetettbeli második helyhez" - fogalmazott Telegdi.

Heidum Bernadett a vancouveri olimpia váltóversenyében

A kapitány hozzátette, Huszár az első napon, pénteken rendkívül taktikus versenyzéssel szerzett bronzérmet 1500-on, a Heidum, Huszár, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű váltó pedig mind az elődöntőben, mind a fináléban más összeállításban, de ütőképes felállásban szerepelt, s a döntőben alig három századdal kapott ki a győztes hollandoktól.

"Lajtos Szandra a sérülése után jó formában tért vissza, 500 méteren ötödik lett, csapatban pedig nagyszerűen versenyzett, ahogyan Darázs Rózsa és Keszler Andrea is - mondta Telegdi. - A férfiaknál egyéniben két junior korcsolyázót, Oláh Bencét és Béres Bencét indítottunk, az ő esetükben a tapasztalatszerzés volt a célunk, mert a következő olimpiára szeretnénk ütőképes csapatot kialakítani és kíváncsiak voltunk arra, hogy az Európa-bajnoki mezőnyben hogyan tudnak teljesíteni. Váltóban Knoch Viktorral és Darázs Péterrel, valamint a tartalék Burján Csabával kiegészülve az előzetesen elvártaknak megfelelő eredményt produkálták, a hetedik helynél jobbra nem számítottunk."

A magyarok összesen öt érmet szereztek a kontinenstornán, az elért eredmények nyomán pedig a következő Eb-n egyéniben három női és két férfi versenyzőt indíthatnak majd.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók részére a következő nagy nemzetközi megmérettetés a január 27-én kezdődő téli Universiade lesz Törökországban.