Forma-1

A Pirelli vizes pályán, éjszaka tesztel Abu-Dzabiban

A 2011-es szezon egyedüli gumiszállítója megkezdte az abroncsok tesztelését vizes pályán, a 2010-es évadzárónak helyet adó Abu-Dzabiban. Ez egyben a Formula-1 történetének első esős, éjszakai tesztje. A Pirelli tesztautóját Pedro de la Rosa vezeti.

A Pirelli hétfőn és kedden éjszaka tesztel, erre az alkalomra a pályát vízzel locsolták fel, így lehetőség nyílik az esős és az intermediate abroncsok tesztelésére. Paul Hembery, a Pirelli autóspor-igazgatója elmondta, hogy a meleg időjárás miatt választották ki a közel-keleti helyszínt.

"Ez egy kivételes lehetőség, itt éjszaka, kivilágított pályán tesztelhetjük az esős versenykörülményeket. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen, meleg klímával rendelkező versenypálya állítja a csapatokat a legnagyobb kihívás elé. Természetesen számos más európai helyszínt is választhattunk volna, de Európában mikor esik az eső, általában hideg van" - nyilatkozta Hembery.

A Pirelli 2010 augusztusa óta tesztel az F1-es abronocsokat, az Abu-Dzabi az utolsó ilyen próbája a cégnek az egyes istállók kölön tesztjei előtt. Nick Heidfeld, Romain Grosjean és Pedro de la Rosa vezették az autókat kilencrészes tesztsorozatban.