NBA

A Clippers nyerte a Los Angelesi rangadót

Blake Griffint nem sok minden mentheti meg attól, hogy az Év újonca legyen

A Los Angeles Clippers legyőzte hazai pályán a városi rivális Lakerst az NBA vasárnapi játéknapján. A bajnoki címvédőnél csak Kobe Bryant nyújtott kiemelkedőt, míg a hazaiaknál az újonc Blake Griffin és Eric Gordon is nagyszerűen játszott. A San Antonio Spurs a játék minden elemében jobb volt a Denver Nuggetsnél, így magabiztosan győztek, és továbbra is vezetik a ligát.

Andrew BYNUM, a Lakers centere kosárra dob, miközben Baron DAVIS, a Clippers védője (5) a center arcába nyúl Los Angelesben 2011. január 16-án, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers mérkőzésén.Blake Griffin pontátlaga majdnem 22, a lepattanóátlaga pedig megközelíti a 13-at, így valószínű, hogy ő lesz az Év újonca. Apró szépséghiba, hogy körülötte nem nagyon van csapat, a Clippers 13 győzelem mellett 25 vereséget szenvedett vasárnapig. Ez azonban nem sokat számított a városi rangadón, ahol sikerült meglepniük a bajnoki címvédő Lakerst.

Griffin szerzett 18 pontot, leszedett 15 lepattanót, és ezúttal védekezésben és támadásban is voltak társai. DeAndre Jordan szintén 15 lepattanót gyűjtött, Eric Gordon pedig 30 egységgel terhelte meg a ponttáblát. A túloldalon csak Kobe Bryant hozott igazi extrát, 27 pontot dobott.

A meccs végig szoros volt, a Clippers a negyedik negyedben bemutatott 24-8-as rohammal vette át a vezetést, amit meg is tudtak tartani a végéig. 5,7 másodperccel a vége előtt volt egy kis balhé, aminek következtében Griffin, Lamar Odom és Baron Davis is kicsivel hamarabb mehetett az öltözőbe. Ez azonban a 99-92-es végeredményt már nem befolyásolta.

Hevesen próbálták megmagyarázni egymásnak a szitut a srácok

A játéknap másik mérkőzésén a San Antonio a Denvert fogadta, és a hazaiak viszonylag visszafogott kezdés után simán nyertek. Tony Parker 30 pontot szerzett, ráadásul 15 mezőnydobásából 11 sikeres volt, a büntetővonalról pedig 100 %-kal dobott. Egyébként az egész Spurs pontosabb volt a pálya minden részéről, mint a Nuggets. Főleg Carmelo Anthony teljesített a tudása alatt, mindössze 12 pontot ért el. Úgy látszik, az átigazolásáról szóló pletykák, és az emiatt kialakult cirkusz őt viseli meg a leginkább.

NBA, vasárnapi mérkőzések:

Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 99-92
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 110-97