La Liga

Bombameglepetés! A sereghajtó ellen hullajtott pontokat a Real Madrid

A sereghajtó Almería otthonában vált világossá, hogy mennyire komoly problémát jelent a Real Madrid csatárhiánya: Mourinho kockáztatott, és Benzema helyett Ronaldót tette meg centernek, de a portugál ezúttal a tőle idegen szerepben nem tudta a hátán vinni a csapatot. A Real idegesen, kapkodva játszott, míg az Almería minden helyztet megbecsülve, Diego Alves kapussal az élen tanári módon védekezve ért el döntetlent a fővárosiak ellen. Ha győz a Barcelona, akkor komoly hátrányba kerül a királyi gárda a bajnoki aranyért folytatott versenyben.

Benzema arckifejezése mindent elárul...

Nem adta meg magát az Almería a Real Madrid ellen, a tabellán köztük lévő 36 pont nem tükröződött a pályán mutatott játékban, a sereghajtó nem hajolt meg a királyiak előtt. José Mourinho felforgatta a Real hadrendjét, az eddigi di María-Özil-Ronaldo - szenzációsan működő - triót a Di María-Özil-Kaká felállás váltotta, Cristiano Ronaldo volt az előretolt ék Karim Benzema helyett. Az új módi az eddigi, remekül muzsikáló csapatjátékra sem volt jó hatással, Ronaldo elöl nem igazán találta a helyét, és kombinatív játékban sem veszélyeztetett a Real, többnyire előrevágták a labdát Ronaldónak, akire egész piros-fehér magánhadsereg vigyázott. Az első félidő így küzdelmes játékot hozott, bár a Real dominált, Diego Alves kapus vezetésével remekül tartotta magát a kiscsapat, Ronaldo lövései és di María próbálkozásai sem vezettek eredményre.

A második felvonásban változtatott Mourinho, érkezett Benzema Kaká helyére, de az Almería robbantott: Sergio Ramos ütközött Piattival a tizenhatos vonalánál, de a játék mehetett tovább, Leonardo Ulloa pedig élt a felkínálkozó labdával, és a bal alsóba lőtte (1-0). A kapott gól után rákapcsolt a Real, de ahogy telt az idő, úgy kapkodtak egyre inkább a fehérmezesek, minden támadásnál, minden egyes labdával Ronaldót keresték. A portugált nem érheti panasz, állandó helyváltoztatáskkal próbálta megzavarni az ellenfelet, de egymaga nem bírt el a védelemmel és a kitűnően védő Diego Alvessel. A vendégcsapat nyomása aztán a csereember Granero révén csak góllá érett: Benzema passzolt jobbról érkező társa elé, Granero 12 méterről védhetetlenül bombázott a rövid felsőbe (1-1). A gólszerző, és a kispad mellől Mourino is azonnali folytatásra biztatott, az Almería pedig egyre csak húzta az időt, minden szabálytalanságnál a földre terültek a hazai játékosok. Cristiano Ronaldo eddig a csapat motorja volt, ma este semmi sem jött össze neki, a hosszabbításban két szabadrúgást is kapott egymás után a Real, az aranylabdás keresztvetésével még isteni segítséget is hívott, hiába. A blancók pontokat vesztettek a sereghajtó Almería otthonában, ha a Barcelona győz a Málaga ellen, akkor négy ponttal elléphet fővárosi üldözőjétől.

Primera División, 19. forduló:
Almería-Real Madrid 1-1 (0-0)
Almería, Mediterrán Stadion. Vezette: Miguel Ángel Pérez Lasa.
ALMERÍA: Diego Alves - Míchel, Silva, Carlos García, Juanma Ortiz - M'bami, Bernardello, Piatti, Crusat (Jakobsen, 75.) - Uche (Vargas, 54.), Ulloa (Goitom, 89.). Cserepad: Esteban, Jakobsen, Pellerano, José Ortiz, Corona, Vargas, Goitom. Vezetőedző: José Luis Oltra.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Albiol (Carvalho, 64.), Ramos, Marcelo (Granero, 64.) - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Kaká (Benzema, 54.), - Cristiano Ronaldo. Cserepad: Adán, Canales, Carvalho, Pedro León, Gago, Granero, Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Ulloa (60), illetve Granero (77.).
Sárga lap: Uche (56.), M'Bami (93.) illetve Albiol (16.), Özil (95.).