Teremlabdarúgó bajnokság

A Vasas nyerte a szegedi selejtezőt

  • MTI

A Diósgyőr után második csapatként a Vasas jutott be a Borsodi teremlabdarúgó bajnokság debreceni nagydöntőjébe, miután szombaton megnyerte a sorozat második, szegedi tornáját.

Az újszegedi sportcsarnokban telt ház, közel 3000 ember előtt rendezték meg a második selejtezőt, amelyen 2x12 perces mérkőzéseken a biztos nagydöntőt érő első és a továbbjutási reményekre jogosító második helyért küzdöttek a csapatok. Az A csoportból a hibátlan mérleggel záró Vasas került a fináléba, a B jelűből pedig a körbeverések után a jobb gólkülönbséggel rendelkező Szolnok.

A döntőben aztán egy nem túl izgalmas összecsapáson büntetőkkel a Vasas harcolta ki a biztos debreceni döntős helyezést.
A teremtornán fennakadást okozott, hogy a csarnokba több, állítása szerint érvényes jeggyel rendelkező FTC-szurkoló nem tudott bejutni a telt ház miatt, ezért a bejárat előtt tumultus alakult ki.

A csoport:

KITE-Szeged – Vasas 1-4 (0-3)

Vasas–Lombard Pápa Termál 4-3 (1-1)

KITE-Szeged - Lombard Pápa Termál 2-7 (0-4)

A csoport végeredménye: 1. Vasas 6 pont, 2. Pápa 3, 2. KITE-Szeged 0

B csoport:

Kecskeméti TE-Ereco – Szolnoki MÁV 1-3 (1-2)

Ferencvárosi TC–Szolnok 1-0 (0-0)

Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Ereco 2-3 (2-1)

A csoport végeredménye: 1. Szolnok 3 (3-2) pont, 2. Ferencvárosi TC 3 (3-3), 3. Kecskemét 3 (4-5)

Döntő:

Vasas-Szolnok 1-1 (0-1) – büntetőkkel: 4-3

A következő, egyben utolsó selejtezőre jövő vasárnap Szombathelyen kerül sor. A győztesek - kiegészülve a három selejtezőtorna két legjobb másodikjával - a házigazda jogán már döntős Debrecennel csapnak össze január 30-án a Főnix Csarnokban. A végső győztes ötmillió forinttal lesz gazdagabb. A bajnokság összdíjazása 19 millió forint. A téli bajnokságot legutóbb 2005-ben rendezték meg, akkor a REAC nyerte a sorozatot.