Konferencia elődöntők

A Green Bay lemosta az Atlantát, a Pittsburgh megszenvedett a Ravensszel

A Pittsburgh Steelers és a Green Bay Packers jutott elsőként főcsoport-döntőbe az NFL rájátszásában.

Clay Matthews öröme-Fotó:afp

AFC Konferencia elődöntő

Az Amerikai főcsoport elődöntőjében a Steelers számított esélyesnek a Ravens ellen, és ennek megfelelően kezdte a találkozót, ugyanis Mendenhall futásával megszerezték a vezetést. Ezt követően viszont magához tért a Baltimore, és óriási sorozatba kezdett: 21 pontot szereztek még az első félidőben, Ray Rice, Todd Heap és Cory Redding fifikás touchdowjának köszönhetően. A nagyszünet előtt még a field goal sem jött össze a hazaiaknak, így hatalmas meglepetésre 7-21-gyel fordultak a csapatok a nagyszünetben.

A második játékrészben aztán minden megváltozott, a Steelers parádésan védekezett, és Roethlisberger, azaz "Big Ben" nagyszerű labdákkal szolgálta ki társait. Előbb Hines Ward, majd Heath Millert ért el TD-t, így az állást kiegyenlítette a hazai együttes, így az utolsó negyedre maradt a döntés. Az utolsó szakaszban két mezőnygól után Mendenhall volt a hazaiak nyerő embere, aki touchdown-t ért el, és ezzel eldöntötte a konferencia elődöntő sorsát.

Pittsburgh Steelers (2. kiemelt) - Baltimore Ravens (5.) 31-24

NFC Konferencia elődöntő

A másik elődöntő nem hozott hasonló izgalmakat, itt a konferencia legjobb mérlegével rendelkező Atlanta Falcons a Green Bay Packerset fogadta. A mérkőzés első szakaszában csak gyürkőztek egymással a csapatok, de nem találták a kemény védelmek ellenszerét. Végül Michael Turner 12 yardos futással szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak, és az extrapont után 7-0 állt az eredményjelzőn. A másik oldalon egy hosszan tartó Green Bay támadás végén Jordy Nelson elkapásával egyenlítettek a vendégek. A sólymok azonban mindent beleadtak és Weems visszahordásának következtében ismét hét pont volt az előnyük. A Green Bay azonban a negyeddöntőhöz hasonlóan ismét nagyot küzdött, és a John Kuhnnak köszönhetően ismét egyenlíteni tudott. A döntő momentum az volt, hogy döntetlen állásnál Jenkins megcsúszott, és Tramon Williams így a vendégeknek szerzett interceptiont. A Green Bay ezt ki is használta, James Jones elkapása után már hét ponttal ellépett riválisától, majd Williams ismét nagyot alakított, így már 14-28 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A vendégek a második játékrészben Aaron Rodgers TD-jének köszönhetően még növelni is tudták az előnyüket, majd Kuhn elkapása után már nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. A negyedik negyedben még összejött a Falconsnak a szépítés White révén, de összesen ennyi örömük maradhatott. Crosby két pontos rúgásával kialakult a 48-21-es megsemmisítő végeredmény. A Green Bay így a Super Bowl egyik esélyesévé nőtte ki magát, az Atlanta pedig hiába parádézott az alapszakaszban, elbúcsúzott a rájátszástól.

Atlanta Falcons (1.) - Green Bay Packers (5.) 21-48