Teremlabdarúgó bajnokság

Véber, Szivics és Prukner is a továbbjutásra hajt

A Ferencváros a legjobb keretével utazik a Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság szegedi selejtezőjére, de Véber György fiai is a héten erre az eseményre gyakoroltak.

A Borsodi teremlabdarúgó bajnokság nyíregyházi döntőjén a Diósgyőr és a Gyirmót csapott össze.
Szombaton rendezik a Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság második selejtezőkörét. Itt szerepel majd a házigazda Szeged, a Vasas, a Kecskemét, a Szolnok, a Lombard Pápa és a Ferencváros is. Az érintettek a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján nyilatkoztak az esélyekkel kapcsolatban. Simon Antalnak, a Szolnok vezetőedzőjének figyelmét nem elsősorban a teremtorna köti le, hanem az, hogy csapatát, a sereghajtó Szolnokot bent tartsa a Monicomp Ligában. A kiesés elől menekülő tréner elsősorban kikapcsolódásnak fogja fel a tornát, ennek ellenére nyerni szeretne.

„Külön nem készülünk a tornára, de megpróbáltuk a lehető legoptimálisabban beilleszteni a felkészülésünkbe. Egy ilyen torna javítja a játékosok hangulatát, biztos vagyok benne, hogy mindenki jól érzi majd magát a viadalon. Tíz edzésen vagyunk túl, ilyenkor még belefér egy lazább program, ami nem is megterhelő, ezért egy jó kikapcsolódásként tekintünk rá. A játékosaim persze nyerni szeretnének, mint mindig, amikor pályára lépnek” – nyilatkozta a szolnoki szakember.

Nagyobb esélye van a győzelemre a KTE-Ereco csapatának, amely az őszi szezonban Tomiszlav Szivics visszatérése óta remekül szerepel a bajnokságban. Ennek ellenére a jelenleg kilencedik helyen álló csapat külön nem készült a tornára, de sok kreatív játékossal rendelkezik.

„Elmegyünk és játszunk egy jót, a futballisták élvezni fogják a mérkőzéseket – mondta a kecskemétiek szerb trénere. - Most kezdtük az alapozást, a hangulatnak biztosan jót tesz ez a torna, bízom benne, hogy nem sérül meg senki a találkozókon. A terembeli játék más képességeket kíván, mint amilyen rendszerben jelenleg gyakorlunk, de biztos vagyok benne, hogy a futballistáknak és a szurkolóknak is tetszik majd a teremfocira jellemző kreatív, gyors játék.”

A legnagyobb szurkolótáborra valószínűleg a Ferencváros számíthat, amely a szegedi selejtező után utazik a szovátai edzőtáborba, így a játékosoknak valószínűleg ez az utolsó lehetősége jó ideig az önfeledt játékra.

„Egy ilyen teremtornát jól be lehet illeszteni a csapat felkészülésébe, megtöri az edzések monotóniáját, másrészt pedig hozzájárul a magyar labdarúgás népszerűsítéséhez, igazi közönségbarát rendezvény, és ez elegendő indok arra, hogy szívesen vegyünk részt rajta. Külön nem készülünk a kispályás meccsekre, de műfüvön edzünk, és gyakoroljuk a kis területen történő játékot, aminek hasznát vehetjük hétvégén. A játékosok motiváltságával nem lesz probléma, hiszen teremben, jó közönség előtt minden csapat nyerni akar, és meg is fog tenni mindent a sikerért. Teljes kerettel utazunk el Szegedre, ahonnan a mérkőzések után a szovátai edzőtábor felé vesszük az irányt” – mondta Prukner László, a zöld-fehérek vezetőedzője.

Javában zajlik a felkészülés a Lombard Pápánál is, Véber György egy próbajátékost is magával visz Szegedre, Francesco di Frisco személyében.

„Nem készültünk a teremtornára, de természetesen szeretnénk jó eredményt elérni. Közönségszórakoztató jó játékkal próbálunk előrukkolni, ezért próbáltam a teremben legerősebb csapatot összeállítani. Szombatig tesztelem Francescót, eljön velünk a tornára, hogy kipróbálhassam versenyhelyzetben is, és utána eldől a sorsa” - fogalmazott a pápaiak vezetőedzője a naplo-online.hu-n.

A Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság programja

Január 15., Szeged

14.30 – A csoport bemutatása
14.40 – Szeged - Vasas
15.10 – B csoport bemutatása
15.18 – Kecskeméti TE-Ereco - Szolnoki MÁV
15.50 – Vasas - Lombard Pápa Termál FC
16.45 – Ferencvárosi TC - Szolnoki MÁV
17.20 – Szeged - Lombard Pápa Termál FC
17.55 – Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE-Ereco
18.30 – DÖNTŐ (A csoport I. helyezettje - B csoport I. helyezettje)
19.28 – Eredményhirdetés