Bundesliga

Úgy tűnik, már senkinek nincs esélye befogni a Dortmundot

A Bayern döntetlent játszott, a Mainz kikapott

Szinte végig vezetett a Bayern München a Wolfsburg otthonában, de a hajrában kiegyenlítettek a hazaiak. A Mainz egyetlen pontot sem tudott szerezni Stuttgartban. A pénteken nyerő Dortmund így óriási előnyben van a tabella élén, nem valószínű, hogy bárki utoléri őket a szezon végéig. Szalai Ádám csereként játszott a Mainzban.

Stuttgart-Mainz Bundesliga mérkőzés.
Gomez kapufájával nyitott a Bayern, és egy perccel később már a vezetés is megvolt nekik. Kraft kirúgására Müller indult óriási sebességgel, a kilépő Benaglio megpróbált tisztázni, de a csatárra rúgta a labdát, az pedig bepattant az üres kapuba. (0-1)

A folytatásban is a Bajorok nyomtak, de nem tudták döntésre vinni a dolgot. Van Bommel lövését blokkolták, Lahm pedig a kapufára lőtte a Pranjics által kiharcolt tizenegyest. Ráadásul Ribéry megsérült, igaz, Robben jöhetett a helyére.

A félidő hajrája már a Wolfsburgé volt, előbb szereztek egy gólt, amit a játékvezető tévesen nem adott meg les miatt, majd szintén tévesen kaptak egy tizenegyest. Az addig bizonytalankodó fiatal kapus, Kraft viszont minden apró hibáját jóvá tette, amikor Grafite lövését a felső lécre ütötte.

A szünet után is dinamikus maradt a játék, de a helyzetek száma azért csökkent. A félidő közepe táján Robben lőtt egy labdát Benaglio kezébe, de Kraftnak is védenie kellett a másik oldalon. A hajrában viszont nem tudott menteni, amikor Schweinsteiger elvesztette a labdát a saját alapvonalánál, a beadásra pedig nagyszerűen robbant be Rieter. (1-1)

Müller szerzett még egy lesgólt, de már nem változott az eredmény. Ezzel a Bayern hátránya két ponttal nőtt a Dortmunddal szemben a forduló előtti állapothoz képest, jelenleg 16 pont.

A Mainz még nagyobbat bukott, ugyanis kikaptak Stuttgartban. Szalai Ádám a padon kezdett a vendégeknél, és az 59. percben, 0-0-nál állt be. A hazai gól a 79. percben érkezett Harnik révén (1-0), és erre nem tudott válaszolni a Mainz. Ezzel a Hannover vasárnapi mérkőzéséig mindenképp maradnak a második helyen, de már 13 pont a lemaradásuk a Dortmund mögött.

Eredmények, Bundesliga, 18 forduló:

VfB Stuttgart-FSV Mainz 05 1-0 (0-0)
g: Harnik (79.)

VfL Wolfsburg-Bayern München 1-1 (0-1)
g: Riether (86.), illetve Müller (7.)

1. FC Nürnberg-Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-1)
g: Neustädter (8.)



FC St. Pauli-SC Freiburg 2-2 (1-0)

g: Ebbers (13.), Asamoah (68.), illetve Cissé (61., 75.)



Werder Bremen-1899 Hoffenheim 2-1 (1-0)
g: Pizarro (36.), Frings (92.), illetve Vukcevic (87.)



Később:
FC Schalke 04-Hamburger SV 18:30
vasárnap:
Eintracht Frankfurt-Hannover 96 15:30
1. FC Kaiserslautern-1. FC Köln 17:30