Spanyol Kupa

Hátrányból fordított a Real a városi derbin

Forlán szerzett vezetést az Atléticónak, de végül simán nyertek Özilék

A Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán győzte le a Real Madrid az Atlético Madridot. Forlán szerzett vezetést a vendégeknek, de a Blancók óriási nyomás alatt tartották a rivális kapuját, és végül háromszor be is találtak. Idegenben szerzett gólja sokat érhetne az Atléticónak, de a mutatott játék alapján bravúr kellene a továbbjutásukhoz.

Rögtön az elején el akarta dönteni a meccset a Real Madrid: előbb Özil lőtt a kapu mellé, majd Cristiano Ronaldo távoli kísérlete pattant szögletre. Mégis az Atlético szerzett vezetést, miután a sarokrgást követő ellentámadás során Reyes indította - lesen - Agüerót, aki elakadt ugyan Casillasban, de a továbbguruló labdát Forlán bepofozta. (0-1)

A játék képe ezután sem változott. Egy kézilabdameccshez hasonlóan felálltak a csapatok a büntetőterület köré, és sorban jöttek a Real-próbálkozások a vendégek kapujára. Mindössze hét perc kellett az egyenlítéshez, Ramos fejelt szögletből De Gea kapujába. (1-1)

Özil lő gólt a Real Madrid-Atletico Madrid kupanegyeddöntőn

Természetesen nem álltak le a hazaiak, de a szünetig már nem született több fól, mivel a vendégkapus Benzema lövését, Carvalho fejesét és Di María próbálkozását is védte, Sergio Ramos büntetlenül rúghatta fel Agüerót a tizenhatoson belül a másik oldalon, és végül Benzema amikor a kapuson túl volt, a labda helyett védőjébe rúgott.

A pihenő után Cristiano Ronaldo a kapu helyett De Geát veszélyeztette, de a hálóőr megúszta sérülés nélkül, amikor a csatár rácsúszott a kezére. Kicsivel később Forlán lőtt kapufát, igaz nem is nagyon érdemelt gól az Atlético, mert Agüero kezezett a helyzet előtt.

A 61. percben Cristiano Ronaldo megszerezte a vezető gólt a Realnak: Özil cselezett a jobb oldalon, a hosszú felé tekerte a labdát, és a portugál az időközben beállt Kakával együtt robbant be, és ő érte el a játékszert, mielőtt kiment volna. (2-1)

Kicsivel később Forlán lépett meg a balszélen, de középen nem talált csapattársat a labdája, többek közt azért, mert Xabi Alonsó lerántotta Reyest. Ez az eset is büntetlenül maradt. Csakúgy mint több más jelenet, ugyanis elszaprodtak az alattomos mutatványok a mérkőzés vége felé, főleg a hazai oldalon, nem mintha szükségük lett volna ilyesmire.

Végül a 90. percben tettek arról az Atlético védői, hogy minél nyugodtabban utazhasson hozzájuk a Real visszavágóra. Özil kényszerítőzött Cristiano Ronaldóval, de a visszakapott labda pontatlan volt, viszont a hátvédek egymásra rúgták, így a német irányító lecsapott rá, és bepasszolta De Gea mellett. (3-1)

Már csak egy Mourinho-cserére és egy szépen megállított hazai helyzetre volt idő, az eredmény már nem változott. Az Atlético szerzett ugyan idegenben gólt, és hazai pályán biztosan támadó szellemben fog pályára lépni, de a mutatott játék alapján nagy meglepetés lenne, ha ők jutnának tovább a jövőheti visszavágón.

Eredmények, Spanyol Király Kupa, negyeddöntők:

Real Madrid-Atlético Madrid 3-1

Almería-Deportivo La Coruna 1-0

Szerdán játszották:
FC Barcelona-Real Betis (II. osztályú) 5-0
Villarreal-Sevilla 3-3

A visszavágókat jövő héten rendezik.