DVSC-TEVA

Ha lenne komoly megkeresés, szeretnék távozni - Czvitkovics

Czvitkovics Péter nem elégedett maradéktalanul az őszi szezonnal, arra azonban büszke, hogy az Európa Liga csoportkörébe bejutottak.

Czvitkovics a válogatottban-Fotó:afp

Szinte kivétel nélkül az összes átigazolási szezonban felvetődik, hogy Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása külföldre igazol, de eddig ez nem következett be. A 27 esztendős futballista a külföldi lehetőségről, valamint az őszi szezonról is mesélt a debreceni csapat hivatalos honlapján.

„Az őszi szezonnal nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen az idegenbeli mérkőzések számomra sem sikerültek olyan jól, és emiatt hiányérzetem van – kezdte a Loki 77-ese. - Hazai pályán nyolc meccsből hetet megnyertünk, ami szép teljesítmény, de az idegenbeli rossz szereplést nem tudom hová tenni. Azt azonban hozzátenném, hogy az Európa Liga csoportkörébe bejutottunk, ismét mi képviseltük Magyarországot, és ez nagy pozitívum.”

A „Cicó” becenévre hallgató játékos elmondta, amennyiben nem kap jó ajánlatot, hiába szeretne külföldre igazolni, ez nem lehetséges. Amennyiben viszont lehetőség adódna, elhagyná Debrecent.

„Ahhoz, hogy külföldre menjek, kellene egy jó ajánlat, mert ha nincs, akkor hiába szeretnék külföldre igazolni. Természetesen nem mindenáron váltanék, ráadásul rosszabb anyagi feltételekkel, nem éppen ideális körülmények közé senki sem szívesen menne. Ha azonban lenne egy komoly megkeresés, akkor szeretnék távozni. Huszonnyolc éves vagyok, azt gondolom, hét-nyolc évem még van a fociban, ezen időszak alatt kell a jövőmet megalapozni. Meglátjuk, hogy alakul, most még tényleg nem tudom, mi lesz” – nyilatkozta Czvitkovics.

A szurkolók által legjobbnak választott futballista, amennyiben marad, nem adja fel a bajnoki címről szőtt álmait, bízik benne, hogy utolérhetik a Videotont.

„Ha meghúzzák a vonalat, csak akkor van veszve. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz, de az MTK játékosaként jártam már úgy, hogy tizennégy ponttal vezettünk, a végén mégis harmadikok lettünk. Hátha a Videoton is beleszalad egy ilyen tavaszba. Egy biztos, nem a mi kezünkben van a sorsunk. A legfontosabb: meg kell nyerni minden meccset” – mondta magabiztosan a négyszeres válogatott labdarúgó.