Olasz Kupa

A Juventus legyőzte a fel-fellángoló Cataniát

Buffon kapott gól nélkül hozta a visszatérő meccsét

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében 2-0-s győzelmet aratott, és továbbjutott a Juventus a Catania ellen. Gialuigi Buffon féléves kihagyás után hibátlanul védett a Zebrák kapujában. Del Piero nagyszerű egyéni teljesítménye után Kraszics, majd egy szöglet után Pepe talált be. A vendégek csak néha támadtak fel, nagyrészt a vereségbe beletörődve játszottak.

A vendégek kezdtek jobban, előbb Silvestre majd Delvecchio fejelt a kapu fölé egy-egy rögzített szituáció után. Az első negyedórát Simone Pepe megpattanó lövése zárta le, amely mellépattant.

A 18. percben cserére kényszerült a Juventus: a frissen leigazolt Toni megsérült, Aquilani érkezett a helyére.

Az első félóra végéhez közeledve átvették az irányítást a torinóiak. Egyre többször jutottak el a Catania kapujáig, a 24. percben példál Aquilani hibázott ziccerben. A Del Piero által eléemelt labdát megpróbálta elpörgetni a kapus mellett, de a labda megállt a füvön.

Buffon véd egy 2010 tavaszi mérkőzésen

Kicsivel később Del Piero már gólpasszt adott, csak épp Kraszicsnak. Az olasz csatár nagyon megkavarta a védőket a bal oldalon, beadott, és a hosszún érkező szélső a rövidbe vágta a labdát. (1-0)

Marchisio gyorsan növelhette volna az előnyt, de az átvételnél elpattant tőle Del Piero indítása.

Így a második félidőre maradt a második Juve-gól: egy szögletet csúsztattak meg a rövid oldalon, és a hosszún érkező Pepe zavartalanul lőhetett a hálóba. (2-0)

Kissé beletörődötten játszott ezután a Catania, de a hajrára feltámadtak. A 82. percben Antenucci elől kellett Bonuccinak mentenie, majd egy perc múlva Buffont dolgoztatta meg Augustyn. A kapus szépen ütötte ki a távoli lövést.

A hátralévő időben már kényelmesen tartotta a vezetést a Juventus, és végül könnyedén jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Juventus-Catania 2-0


Szerdán játszották:
Internazionale-Genoa 3-2
Palermo-Chievo 1-0

december 14-én játszották:
Parma-Fiorentina 2-1 - hosszabbítás után